logo print  logo ocmw print

Verontrustende stijging van besmettingen in Balen: voorzichtig met je nauwe contacten

vrijdag 23 oktober 2020

Ook in onze gemeente is het aantal besmettingen de afgelopen week verontrustend snel gestegen: al 135 op 1 week... Daarmee staan we op de 4de plaats in de provincie Antwerpen. De gemeentelijke crisiscel volgt deze situatie van dag tot dag op, in nauw overleg met de huisartsen en de woonzorgcentra. Ook onze lokale contactopspoorders maken overuren om de risicocontacten van de personen die positief getest zijn in kaart te brengen. Want elke besmetting heeft impact op het gezin, maar ook op personen in hun omgeving (werk, school, verenigingen,...). Veel honderden Balenaars zijn nu in quarantaine, al dan niet uit voorzorg.

Extra voorzichtig met je nauwe contacten

Deze trend liet zich vorige week al optekenen. Vandaar dat de crisiscel deze week in alle Balense brievenbussen een brief heeft laten ronddelen met de oproep om nu eventjes net iets strikter te zijn dan de maatregelen die zijn opgelegd en dan vooral om extra voorzichtig te zijn met je nauwe contacten en deze tot een minimum te beperken.
Want vanuit onze lokale contactopsporing weten we dat veel besmettingen in Balen ontstaan in de familiale sfeer, werkgerelateerd zijn, via kotstudenten, of ontstaan zijn door het samen sporten en/of (achteraf) ontspannen.

Niet de maatregelen gaan virus stoppen, wel ons gedrag
Ook in het ziekenhuis van Mol is het intussen alle hens aan dek. Want het zit niet meer alleen bij de jongere generatie: het virus vindt intussen ook terug zijn weg naar de 60-plussers. Daarom dat we nu meer dan ooit extra voorzichtig moeten zijn, om onze zorg, onze scholen, onze ondernemingen en onze eigen gezondheid te beschermen.
Uit voorzorg heeft de gemeentelijke crisiscel beslist om een aantal gemeentelijke activiteiten te annuleren. Maandag komt de crisiscel samen om in overleg met de zorg- en vrijetijdssector te bekijken of er nog extra maatregelen nodig zijn.


Met coronavragen kan je terecht op www.info-coronavirus.be of op 0800/14 689

Volg de Balense informatie over corona op www.balen.be/corona 

Nieuwsoverzicht

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top