logo print  logo ocmw print

Opnieuw corona-bewonersbrief in Balense brievenbussen

donderdag 22 oktober 2020
De nieuwe maatregelen vragen om een open communicatie. Om iedereen te kunnen bereiken, ook de mensen zonder internet, bezorgt het bestuur opnieuw een brief in alle brievenbussen in Balen. Je kan hem ook lezen bij 'downloads'.

Net zoals tijdens de eerste piek van het coronavirus, beslist het bestuur om ook dit keer alle inwoners per brief te informeren.

Lees hem hieronder.

Brief gemist? Bekijk hier alle bewonersbrieven


(brief 10, 20 oktober 2020)

Beste inwoner,

U zal het in uw omgeving misschien al gemerkt hebben: het aantal coronabesmettingen stijgt ook in onze gemeente erg snel. De crisiscel volgt de situatie dag op dag op, in nauw overleg met de huisartsen. De Vlaamse en onze eigen lokale contact-opspoorders brengen daarbij alle risicocontacten in kaart. Al heel wat Balense gezinnen zijn daardoor (vaak uit voorzorg) in quarantaine…

Besmetting in Balen vaak door sociale contacten
Opvallend daarbij is dat de besmettingen van de afgelopen weken vooral ontstaan in de familiale sfeer, werk gerelateerd zijn, via kotstudenten of ontstaan zijn door het samen sporten en/of (achteraf) ontspannen.
We weten dat de meeste mensen zich zoveel mogelijk aan de regels houden. We weten ook dat ondernemingen, scholen, sport-, cultuur- en jeugdverenigingen veel inspanningen doen om alles veilig te laten verlopen. Toch merken we ook dat achteraf in een gezellige sfeer vaak de teugels wat losser worden gelaten. En vaak hebben we meer verschillende sociale contacten dan dat we zelf soms beseffen. In normale omstandigheden is dat natuurlijk een goede zaak, nu met corona speelt dat wat in ons nadeel…

Warme oproep: wees extra voorzichtig met je nauwe contacten aub
We doen dan ook een warme oproep om nu de komende weken extra voorzichtig te zijn met je nauwe contacten. En met nauwe contacten bedoelen we elk contact dat je op korte afstand hebt met o.a. familie, vrienden, buren, kennissen, sportvrienden, in drukke winkels, in de rij aan de kassa,…
• beperk je sociale contacten, zowel in aantal als in tijd
• hou altijd 1,5m afstand
• draag een mondmasker als je geen afstand kan houden
• was regelmatig je handen
• als het kan, ontmoet mensen buiten (met ‘ne dikke frak’) maar hou ook dan afstand
• blijf wel zorgzaam voor ouderen, zieken en kwetsbare personen
Dit geldt uiteraard niet voor mensen uit je huisgezin, tenzij iemand van hen een risicocontact gehad heeft. Wees ook dan binnen je gezin voorzichtig.

Toch besmet? Voel je niet schuldig, maar hou je strikt aan de quarantaine
We krijgen ook signalen van mensen die zich schuldig voelen of nagewezen worden omdat ze besmet zijn. Dat is totaal niet nodig. Want ook als je de regels zo goed mogelijk opvolgt, kan je door een onoplettendheid of een toevallige kruising met een besmet persoon, besmet geraken. Je kan risico’s wel sterk verminderen, maar volledig uitsluiten, is helaas niet mogelijk… We leven erg mee met hen, zeker diegene die zwaar ziek worden of in het ziekenhuis belanden.

In moeilijkheden?
Als je op één of andere manier in deze tijden in moeilijkheden bent geraakt, mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met de maatschappelijk werkers van het ocmw (014/82 98 48 of info@ocmwbalen.be). Laat het zeker niet te ver komen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe makkelijker de oplossing zal zijn.

Steun de lokale ondernemer, zeker nu!
We roepen ook op om onze lokale ondernemers nu extra te steunen, zeker ook de horecazaken die met een aangepaste afhaalservice werken. Want zij zorgen voor lokale werkgelegenheid, voor sponsoring van onze vereniging (niet de buitenlandse websites…). Doe dus een beroep op onze lokale handel en horeca. Doe dat met een gerust hart, want zij zijn ook bekommerd om uw gezondheid. Neem ‘n kijkje op www.balenwinkelthier.be, daar vind je ook de afhaalservice van onze horeca terug.

Doe dus nu voor enkele weken extra inspanningen en rem het virus mee af!
Doe het voor onze zorgverleners, onze ondernemingen, onze scholen, onze verenigingen

Nieuwsoverzicht
voorbeeld brief 10

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top