logo print  logo ocmw print

Fietsostrade Herentals-Balen: stand van zaken

woensdag 14 oktober 2020

In 2018 werd gestart met de aanleg van een 'fiets-o-strade' tussen Herentals en Balen, de F105. Een fietsostrade is een snelle fietsverbinding tussen regio's om o.a. scholieren een veilige fietsweg te geven, maar ook het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer te stimuleren (en dus de files en de CO2-uitstoot te verminderen). Er zijn in Vlaanderen al heel wat van die fietssnelwegen aangelegd. In de provincie Antwerpen zijn er veel rond de steden Antwerpen, Lier en Mechelen, maar met de aanleg van de F105 tussen Herentals (via Geel en Mol) en Balen krijgt ook de Kempen zo'n fietsverbinding. 

Werken komen stilaan in de buurt van Balen

Omdat de F105 in Herentals aansluit op andere al bestaande fietsostrades, is men deze beginnen aan te leggen vanuit Herentals. Op dit moment wordt er gewerkt in Herentals, Olen, Geel en Mol. Over een jaar zou ongeveer de helft van deze 36 kilometer lange fietsweg al moeten klaar zijn. En daarmee komt men stilaan dichter in de buurt van Balen. De fietsostrade gaat Balen binnenkomen via een (nog aan te leggen) parallelweg langs de spoorweg vanuit Mol. Ook de fietsbrug over het kanaal langs de treinbrug zal daarbij in het oog gaan springen. De fietsostrade zal nog verder doorlopen via het station tot aan de spooroverweg in Scheps waar je kan aansluiten op de fietspaden langs de Steenweg op Leopoldsburg, richting Limburg. 

Meer info over de voorstelling van het project fietsostrade F105 Herentals-Balen in Balen naar aanleiding van het openbaar onderzoek in 2017 (traject, plannen, filmpje van BalenTV,...).

Nieuwsoverzicht

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be
Naar top