logo print  logo ocmw print

Strengere maatregelen voor sport vanaf woensdag 14 oktober

dinsdag 13 oktober 2020
Vanaf woensdag 14 oktober krijgt de Vlaamse sportwereld 'code oranje'. Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Kleedkamers en douches worden gesloten voor in- én outdoor sporten behalve in zwembaden.

Na overleg met de sportsector heeft Vlaams minister van Sport Weyts beslist om 'code oranje' in te voeren voor de Vlaamse sportwereld. Dat houdt concreet deze maatregelen in:


Binnen sporten (in georganiseerd verband)

Voor iedereen boven de 12 jaar is het verboden om binnen te sporten wanneer er geen 1,5 meter afstand kan bewaard worden. Contactloze trainingen blijven toegelaten. Een basketmatch kan dus niet, een enkelspel tennis wel.

Iedereen jonger dan 12 jaar kan binnen blijven sporten (training en competitie), ook wanneer er geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden.


Buiten sporten (in georganiseerd verband)

Buiten sporten in georganiseerd verband blijft toegelaten voor alle leeftijden. Voetbal Vlaanderen heeft intussen wel beslist om alle competitiewedstrijden in de amateurreeksen bij de volwassenen stil te leggen.


Kleedkamers en douches

De kleedkamers en douches worden gesloten, zowel voor indoor als voor outdoor sporten, met uitzondering voor de zwembaden.


Sportkantines

Sportkantines mogen voorlopig open blijven, maar moeten de horecaregels volgen: enkel zittend, max. 4 personen per tafel, 1,5 meter tussen de tafels.


Publiek

Ook publiek blijft voorlopig welkom. De regels blijven dat er binnen max. 200 en buiten max. 400 toeschouwers welkom zijn (tenzij je een speciale toelating hebt). Iedereen moet op afstand zitten en een mondmasker dragen.


Sportkampen

Sportkampen in de herfstvakantie kunnen doorgaan, in kleine groepen en volgens dezelfde protocollen als de jeugdkampen.


Topsport

Hierover wordt nog overlegd.

Nieuwsoverzicht
Sportmaatregelen 14 oktober

Contact

Sportdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top