logo print  logo ocmw print

Oproep horeca: registreer ook het tafelnummer (in uw eigen voordeel)

donderdag 08 oktober 2020
Eind juli besliste de Veiligheidsraad om de klanten van horecazaken te registreren. Het is in het voordeel van elke horecazaak dat dit correct gebeurt. Zorg dat je per tafel minstens een naam en het gsm-nummer of e-mailadres hebt, samen met datum en uur, maar zeker ook het tafelnummer.

Als je het tafelnummer registreert, moeten er bij een positief coronageval enkel de tafelgenoten getest worden. De tafels erlangs worden gecontacteerd om gedurende een week sociale contacten te beperken en alert te zijn op symptomen.

Als je geen tafelnummer registreert, zullen bij een positief coronageval alle klanten van dat moment gecontacteerd worden. Dat is natuurlijk niet leuk voor uw klanten en voor uw horecazaak. We raden dus sterk aan om het tafelnummer correct te registreren.

Klanten: registreer je aub correct

We roepen natuurlijk ook alle bezoekers van horecazaken op om zich correct te registreren. De horecazaken doen immers veel inspanningen om deze momenten van ontspanning — wat een bezoek aan een horecazaak toch wel is — op een veilige manier te laten verlopen. Het niet of niet-correct registreren, kan de horecazaak veel problemen opleveren. We willen onze Balense horecazaken blijven steunen met een bezoek. En door de maatregelen juist toe te passen, krijgen we op termijn dit virus klein.

Respect voor privacy

De horecazaken mogen deze registratiegegevens niet voor andere doeleinden (bv. reclame) gebruiken. De gegevens moeten na 14 dagen ook vernietigd worden. De horecazaken moeten de privacy van deze gegevens goed beschermen. Zo is het belangrijk dat elke registratie apart gebeurd: dus niet alle klanten van die dag op eenzelfde blad papier, maar wel ieder op een apart papiertje en ook apart bewaard (bv. in een afgesloten doos of een ondoorzichtige bokaal).

Affiches voor nieuwe maatregelen voor cafés

Sinds 9 oktober gelden er nieuwe maatregelen voor cafés (o.a. sluiten om 23u en max. 4 personen aan tafel). Bij downloads vind je affiches die je kan gebruiken om de maatregelen te communiceren aan je horecazaak als café. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top