logo print  logo ocmw print

Sportcafé Bleukens sluit uit voorzorg na positieve test van klant

donderdag 08 oktober 2020
Een klant die zondagnamiddag 4 oktober sportcafé Bleukens heeft bezocht, is positief getest. Het sportcafé sluit uit voorzorg tijdelijk zijn deuren. Het personeel wordt intussen getest. De lokale contactopsporing heeft ook de registratiegegevens opgevraagd. De omliggende tafels worden gecontacteerd.

Onze lokale contactopsporing contacteert ook de omliggende tafels en raadt hen sterk aan om gedurende een week hun sociale contacten te beperken en alert te zijn op symptomen. 

Van zodra het personeel van het sportcafé negatief test, kan het sportcafé terug open. De zaak zal intussen uit voorzorg ook nog eens extra grondig gereinigd worden. 

Lokale contactopsporing werpt z’n vruchten af

Sinds de zomervakantie werkt de gemeentelijke crisiscel in nauw overleg met de huisartsen samen om de personen die in onze gemeente positief getest zijn op corona, op te volgen via een lokale contactopsporing. Dit gebeurt door de sociale diensten van het ocmw, als aanvulling op de Vlaamse contactopsporing (die intussen ook beter werkt). Met onze lokale contactopsporing kunnen we snel de situatie in kaart brengen. We kunnen op basis van onze lokale kennis makkelijker verbanden leggen (werk, school, verenigingen, vrije tijd, horecabezoek,…) en ingrijpen waar nodig. Op deze manier proberen we de verdere verspreiding van het virus in te dijken.

Voorzichtige, maar alerte aanpak

Mede door deze voorzichtige en alerte aanpak is het aantal coronagevallen in Balen de afgelopen weken relatief beperkt gebleven in vergelijking met andere gemeentes. Maar waakzaamheid en voorzichtigheid blijft geboden. Het volgen van de opgelegde maatregelen blijft belangrijk, vooral het afstand houden, het dragen van een mondmasker waar nodig en het beperken van de sociale contacten. We danken iedereen die zich hier plichtsbewust aan houdt, ook al weegt het na al die maanden soms zwaar door.

#BalenHelpt

Oproep aan horecazaken: registreer ook het tafelnummer (in uw eigen voordeel)

Als het tafelnummer gekend is, wordt bij een positief coronageval maar een beperkt aantal klanten gecontacteerd. Is dat niet gekend, worden alle klanten van dat moment gecontacteerd. 
Klik hier voor meer info. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top