logo print  logo ocmw print

Tip van de Bib: 'De laatste getuige'

donderdag 08 oktober 2020
De laatste getuige: hoe ik de Dossin Kazerne en de Holocaust overleefde. Persoonlijk relaas van een Belgisch-joodse vrouw (1917) die de Shoah overleefde en verzet pleegde tegen de Duitsers.

Juli 1942: de vijfentwintigjarige Eva Fastag wordt opgepakt bij de Jodenrazzia in Antwerpen. Via het kamp van Breendonk belandt ze in de Mechelse Dossinkazerne. Daar dwingen de Duitsers haar om de lijsten op te stellen voor de deportatie van meer dan 25.000 Joden naar Auschwitz-Birkenau. Slechts vijf procent van hen overleeft. Waar ze kan, vervalst Eva de transportlijsten en pleegt ze andere vormen van verzet. Zo redt ze vele levens. Ze kan echter niet verhinderen dat ook haar eigen familie wordt gedeporteerd...
Augustus 2019: historicus Pieter Serrien reist naar Israël om er de unieke getuigenis van deze 102-jarige op te tekenen. In dit boek geeft hij historische duiding bij haar oorlogsverhaal.

Wil je graag het boek lezen? Kijk dan hier of het beschikbaar is in de Bib. Het boek is ook als e-boek in onze Bib beschikbaar. Meer info.

Nieuwsoverzicht
laatste getuige

Contact

de Bib van Balen

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top