'Gemeente Balen komt naar je luisteren' tijdelijk stopgezet wegens corona

vrijdag 02 oktober 2020

Update 29 oktober 2020:

We zijn nog maar net met veel enthousiasme gestart, maar door corona zetten we het pilootproject 'Gemeente Balen komt naar je luisteren' een tijdje op een lager pitje.

We zullen geen persoonlijke gesprekken meer voeren tot dat de situatie minder ernstig is.

De eerste gesprekken waren alvast veelbelovend. Je hoort zeker nog van ons. Tot snel!

Oorspronkelijk bericht 2 oktober 2020:

Gemeente Balen komt naar je luisteren

Vanaf oktober stuurt de gemeente een aantal medewerkers op pad, in eerste instantie in Rosselaar. Ze zullen een diverse groep inwoners aanspreken over wat er leeft, welke noden er zijn op vlak van welzijn en vrije tijd en op welke manier de gemeente daar mogelijk bij kan helpen.

Nieuw project in Rosselaar

Corona heeft ook in Balen heel wat veranderd. “Hoewel we allemaal veel meer thuis zitten, zette het toch ook heel wat in beweging”, zegt burgemeester Johan Leysen. “De gemeente wil op deze dynamiek verder werken en daarom starten we met een nieuw project in Rosselaar.”


Diverse groep mensen aanspreken

"De gemeente kiest ervoor om een aantal medewerkers vanaf oktober op pad te sturen", licht schepen Werner Hens toe. "We wachten niet op jouw vraag, we komen niks ‘verkopen’. We komen wel uit ons kot omdat we benieuwd zijn wat jij ons te vertellen hebt en omdat we van jou willen leren."

"Een medewerker van de welzijns- of vrijetijdsdiensten spreekt met jou af om stil te staan bij wat jouw ervaring is met het leven en wonen in Rosselaar. We proberen een diverse groep mensen aan te spreken. Het is ook mogelijk om jezelf op te geven voor een gesprek. Vanuit de ideeën die we van jullie krijgen, kijken we welke nieuwe dingen er mogelijk zijn of op welke manier dingen anders kunnen."

Op de foto hiernaast zie je de ploeg van medewerkers die komt luisteren naar wat de inwoners van Rosselaar bezighoudt.

Experiment, ook later ook in andere delen van Balen

Deze nieuwe manier van werken is een aanvulling op de traditionele loketwerking en de digitale dienstverlening van gemeente en ocmw. Door te investeren in persoonlijke contacten hopen we vooral ook die mensen te bereiken die de weg naar overheidsdiensten moeilijker vinden. 

Het project in Rosselaar is een eerste experiment dat zal geëvalueerd worden en later verder uitgerold naar andere delen van onze gemeente. 


Meer info

Hanne Weckx, VC De Kruierie, 014/74 41 27, hanne.weckx@balen.be

Nieuwsoverzicht
Maak kennis met de ploeg van medewerkers die komt luisteren naar wat de inwoners van Rosselaar bezighoudt.

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top