Download de Coronalert-app en versla mee het coronavirus

woensdag 30 september 2020
Vanaf nu kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe contactopsporingsinstrument in de strijd tegen Covid-19. Deze gratis en eenvoudig te gebruiken app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het coronavirus heeft, ook als je die niet persoonlijk kent.

Hoe werkt Coronalert?

Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten?

Dankzij Coronalert kun je automatisch een waarschuwing krijgen als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in.


Hoe gebruik je Coronalert?

1. Download de app via je gebruikelijke app store: App Store / Google Play
2. Installeer de app en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken. Bekijk in het filmpje hieronder hoe je de app installeert.
3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen.


Meer info op www.coronalert.be


Bekijk hier hoe je de Coronalert-app installeert:

Nieuwsoverzicht
Naar top