logo print  logo ocmw print

Gun de zorg wat rust: knal dit eindejaar zonder vuurwerk!

dinsdag 29 december 2020
Donderdag vieren we de overgang van oud op nieuw noodgedwongen anders dan we gewend zijn: binnen onze kleine bubbel en zonder vuurwerk. En dit jaar is er een extra, erg belangrijke reden om geen vuurwerk af te steken: om de zorg die al een zwaar jaar achter de rug heeft niet extra te belasten.

Want elk jaar weer zijn er ongevallen met ernstige brandwonden door vuurwerk. En 100% van deze mensen was er vooraf van overtuigd dat het hen niet zou overkomen... Dus als je de zorg hun welverdiende rust gunt, gebruik dan aub geen vuurwerk! De paarden en honden zullen je ook dankbaar zijn. 


Bij wet verboden

Voor particulieren is het (al sinds 2019) verboden om vuurwerk of voetzoekers af te steken en om wensballonnen op te laten. Het Overlegcomité besliste op 27 november om hierop dit jaar géén uitzonderingen toe te staan.

Daarbovenop vaardigde gouverneur Cathy Berx een verbod uit op het bij zich hebben van vuurwerk en het gebruik ervan (met uitzondering van klein fop- en siervuurwerk, zoals bv. vuurwerk om taarten te versieren). Dit verbod geldt t.e.m. 15 januari 2021 op het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen.

Uiteraard kan de politie (die het met oudjaar al erg druk heeft) niet overal tegelijk zijn, vandaar dat we een oproep doen aan ieders burgerzin om geen vuurwerk af te steken. 


Veilige en gezonde feestdagen!

We wensen je alvast een heel gelukkig, gezond (!) en veilig 2021. Hou vol! Zodat we in 2021 weer samen op café en restaurant of naar de kapper kunnen gaan.

www.ikknalzondervuurwerk.be

Nieuwsoverzicht
Ik knal zonder vuurwerk

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top