logo print  logo ocmw print

Strijd mee tegen armoede en ga aan de slag als buddy voor kansarme Balenaars

maandag 21 september 2020
De vzw ArmenTeKort wil in samenwerking met het ocmw ook in Balen kansarmoede aanpakken door buddy's te koppelen aan buurtgenoten die minder kansen kregen. Wil jij ook buddy worden? Schrijf dan in voor een online infosessie en kom alles te weten over dit project.

Maak mee het verschil

ArmenTeKort is een Antwerpse vzw die kansarmoede op eigen kracht wil aanpakken met de hulp van opgeleide buddy’s. Na de succesvolle introductie in de stad Antwerpen en in de Zuiderkempen, start ArmenTeKort nu ook buddytrajecten in o.a. Balen. Wil je mee strijden tegen kansarmoede in onze gemeente? Wil je daarbij je eigen sociale vaardigheden en talenten verder ontwikkelen? Ben je leergierig en laat je je niet weerhouden door een tegenslag? Dan kan jij mee het verschil maken door buddy te worden!


Dingen doen in duo

Via het buddyproject koppelt de organisatie ArmenTeKort twee buurtgenoten aan elkaar op basis van hun interesses en voorkeuren: een minder kansrijke Balenaar krijgt ondersteuning van een buddy die hem of haar op weg helpt. De duo’s bekijken samen op basis van hun noden en de beschikbare tijd hoe vaak ze afspreken om samen iets te doen (een goede babbel, wandelen, koken, als steun bij een belangrijke afspraak,…). Door jouw aanwezigheid en ondersteuning krijgt jouw buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en de toekomst en kan hierdoor de regie van zijn/haar leven weer in eigen handen nemen.


Opleiding tot buddy

Buddy zijn kan je leren! Tijdens een gratis opleiding van zes interactieve workshops krijg je inzicht in kansarmoede en ‘empowerment’ (versterkingsproces om zelf greep te krijgen op de eigen situatie en omgeving). Je oefent de juiste basishouding om als buddy verbinding te maken met deze wereld. Je leert mensen om terug verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven. Je wordt hierdoor ook een veerkrachtigere collega, partner, ouder,...


Blijvende ondersteuning

Tijdens je traject als buddy kan je rekenen op individuele begeleiding van ArmenTeKort-medewerkers. Daarnaast kan je ook je ervaringen delen met je collega-buddy’s tijdens driemaandelijkse groepsgesprekken of je vaardigheden verder uitdiepen met workshops.


Online infosessies

Heb je interesse om buddy te worden? Dan kan je vrijblijvend inschrijven voor een online infosessie, waarop je alles te weten komt over dit project. Voor meer info kan je ook steeds terecht bij Ine Noukens (ocmw Balen) via ine.noukens@ocmwbalen.be of 014/82 98 32.


Meer info op www.armentekort.be/buddy

Nieuwsoverzicht
Buddy

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Vandaag gesloten
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top