Van nutskast tot kunstkast: de kasten én hun kunstenaars! (foto's)

donderdag 17 september 2020
De voorbije zomer toverden creatieve Balenaars die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. Als terugblik op dit prachtige project stuurden we onze fotografen Jos Mentens en Peter Hebberecht op pad om de kasten én hun kunstenaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Geniet mee van hun tournée!

Bekijk de foto's op Facebook. Op www.balen.be/kunstkasten vind je ook een kaartje met de locaties, zodat je de kunstkasten in levenden lijve kan gaan bewonderen.


Start van project

De cultuurdienst, de dienst erfgoed en de dienst toerisme selecteerden de kunstenaars na een eerdere oproep. Met de goedkeuring van de nutsmaatschappijen werden 21 nutskasten ter beschikking gesteld voor dit project. Het is ten strengste verboden om buiten dit project om op eigen initiatief andere nutskasten te bewerken!


Vervolg in najaar en 2021

Helemaal ten einde is dit project trouwens nog niet, want ook dit najaar vallen er nog enkele nutskasten ten prooi aan de verfborstel en kleurstiften van Balens tekentalent. Wil je zelf ook zo'n kast versieren? Stel je kandidaat via dit e-formulier en wie weet komt er voor jou volgend jaar een kast vrij.

Nieuwsoverzicht
Kunstkast

Contact

Cultuurdienst

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top