Auteurslezing 'De knikkers van Qadir'

Wanneer

  • do 22 juni 2023
    van 19u30 tot 21u30

Prijs

€ 3,00

Waar

naam
Pastorij Olmen
adres
Pastorijstraat /2490 Balen
Toon op stratenplan

Info

De knikkers van Qadir: Een aangrijpend relaas van een Afghaanse vader op de vlucht
Ontmoeting met Leo Bormans en Qadir Nadery, in de week van de 'Internationale Dag van de Vluchteling'.

Qadir Nadery werd in 1981 geboren in een klein dorp in Afghanistan in oorlog. Zijn enige bezit: acht knikkers. Nadat hij in Kabul voor de internationale troepen werkt, moet hij met vrouw en kinderen vluchten voor het geweld van de taliban. Na een gevaarlijke reis belandt hij in België, waar een nieuwe lijdensweg begon.

In Leopoldsburg ontmoette hij schrijver Leo Bormans, auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’. Uit deze ontmoeting ontstond niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook een indrukwekkend boek over de jeugd van Qadir, zijn vlucht en de confrontatie met het westen. Regisseur Stefan Perceval maakte er ondertussen ook een theatervoorstelling van, met Qadir in de hoofdrol van zijn eigen leven.

Het boek biedt een persoonlijke inkijk in de situatie van Afghanistan en in het hart van een vader op de vlucht. Sinds de taliban het bewind in Afghanistan opnieuw overnam in 2021, komt wat Qadir in zijn jeugd heeft meegemaakt, angstaanjagend opnieuw dichtbij.

Tijdens de lezing vertelt Qadir zijn verhaal en gaat hij samen met auteur Leo Borremans in gesprek met het publiek. Wij nodigen u van harte uit voor een uitzonderlijke ontmoeting met twee bijzondere heren! Gun jezelf het geluk om erbij te zijn!

Lees er alles over op http://www.deknikkersvanqadir.com

Praktisch

Koop vooraf je ticket via vrijetijd.balen.be of aan de balie van VC De Kruierie.

Alle activiteiten
Naar top