logo print  logo ocmw print

Met Marbol naar multicultureel Gent GEANNULEERD

Snuif de multiculturele sfeer op langs tal van kleurrijke handelszaken in de Sleepstraat en laat je meeslepen door de migratieverhalen van oude en nieuwe Gentenaars. Ga mee in de sporen van de verschillende migratiegolven en ontdek in geuren en kleuren het verhaal van verschillende Gentenaars met een diverse achtergrond. Na de middag volgt een rondleiding in het Dr. Guislainmuseum, waar we worden meegezogen in de geschiedenis van psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg door de eeuwen heen.

Wanneer

  • za 13 juni 2020
    van 8u30 tot 21u

Prijs

� 30,00 (Maximum 40 personen)

Waar

naam
Parking VC de Kruierie
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Info

De busreis brengt ons dit jaar naar Gent, waar 160 nationaliteiten samen leven. De kleurrijke wijken zijn heerlijk om door te slenteren, met als hoogtepunt de Sleepstraat waar diverse werelden en culturen elkaar ontmoeten rond tal van kleurrijke handelszaken. De mensen hier zijn om allerlei redenen in dit stukje Gent beland: om handel te drijven, op zoek naar een job of met de hoop op een beter leven. Ga mee in de sporen van de verschillende migratiegolven en ontdek in geuren en kleuren het verhaal van verschillende Gentenaars met een diverse achtergrond.
’s Middags is iedereen vrij om zijn meegebracht lunchpakket op te eten of op een terras een lunch te verorberen.
In de namiddag volgt een rondleiding in het Dr Guislainmuseum, waar je wordt meegezogen in de geschiedenis van psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg door de eeuwen heen.
Het museum draagt op die manier bij tot een genuanceerde en veelzijdige benadering en bewustwording van de wijze waarop een samenleving omging en omgaat met personen en groepen die ze als anders beschouwt.
Museum Dr. Guislain schrikt niet terug om beladen onderwerpen te benoemen en op eigenzinnige wijze te benaderen.
Het museum streeft daarbij steeds naar verbinding – zowel in wat het presenteert, wie het wil bereiken, als in de manier waarop het museum dagelijks vorm krijgt.

Lunch(pakket) voor 's middags en drank bij maaltijd in de late namiddag zijn voor eigen rekening.

GEANNULEERD WEGENS MAATREGELEN CORONA.

Alle activiteiten
Naar top