Babbelen over boeken: 'De vrouw met het rode haar'

Op donderdag 17 oktober bespreekt de leesclub het boek ‘De vrouw met het rode haar’ van Orhan Pamuk. Samen met een ervaren leesgids gaan we dieper in op de thema’s van dit boek (dat je kan lenen in de Bib) en ontdekken we zo nieuwe invalshoeken en verrassende meningen.

Wanneer

  • do 17 oktober 2019
    van 20u tot 22u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bib van Balen
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

website
http://www.balen.be

Info

Een puttengraver en zijn jonge leerling hebben de opdracht gekregen om water te vinden op een droge vlakte in de buurt van Istanbul. Terwijl ze afzien in de zomerse hitte ontstaat er een hechte band tussen de oudere man en de jongen, wiens vader verdween nadat hij gearresteerd werd voor politiek-subversieve activiteiten. De twee leren op elkaar te vertrouwen en vertellen verhalen om de tijd te doden. Maar dan stuit de jongen op een avond in een nabijgelegen dorpje waar ze proviand kopen op een afleiding die hij niet kan weerstaan: een roodharige vrouw, lid van een rondreizend theatergezelschap. De fascinatie lijkt wederzijds en zijn wildste dromen worden bewaarheid, maar tijdens zijn afwezigheid wordt de oude puttengraver getroffen door een tragische gebeurtenis. 

De vrouw met het rode haar, is een rijke, gelaagde roman die leest als een modern sprookje over familie en romantiek, over het Oosten en het Westen, en over traditie en de moderne wereld, geschreven door een van de grootste vertellers van onze tijd.

Alle activiteiten