Kick-off Pop-up Europa in Balen met lezing Hendrik Vos en Start Week van de Duurzame Gemeente

Pop-up Europa in Balen (20 september tot 27 oktober) gaat van start met Hendrik Vos, een Europakenner, en een tentoonstelling die een blik werpt op Balense realisaties met Europese subsidies. Tijdens de receptie worden, ter gelegenheid van de Week van de Duurzame Gemeente, de tweede reeks Duurzame Helden in de bloemetjes gezet.

Wanneer

  • vr 20 september 2019
    van 19u30 tot 22u

Prijs

Gratis

Waar

naam
VC De Kruierie
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Info

Van 20 september t.e.m. 27 oktober komt Europa naar Balen. Pop-up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen om Europa dichter bij de burger te brengen. Bekijk hier het volledige overzicht van activiteiten die de provincie samen met de gemeente Balen organiseert in die periode.
Doorlopend
  • Tentoonstelling over projecten in Balen met Europese steun
  • Kraslotenactie voor bezoekers Kruierie en gemeentehuis

 

Vrijdag 20 september: lezing ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’

Professor Hendrik Vos is hoogleraar aan de Universiteit van Gent (Politieke Wetenschappen en EU studies) en geeft regelmatig als deskundige in de journaals duiding bij Europese aangelegenheden.

 

Maandag 23, woensdag 25 en vrijdag 27 september (11u-14u30): Europese week in Den Travoo

 

Zondag 29 september: Fiesta Mundial

EU-stand en voorstelling Duurzame Helden.

 

Vrijdag 4 oktober (20u): filmavond ‘Women at War’

Een vrouw van middelbare leeftijd gaat de strijd aan met de aluminiumindustrie in deze eigenzinnige politieke komedie met een muzikale twist. Ecoterrorisme was nog nooit zo plezant. Gratis tickets vooraf aan balie Kruierie.

 

Zondag 6 oktober (14u): FairTrade-natuurwandeling Life+

Een natuurgids vertelt over het EU Life+ herstelproject van landduinen, heide en inheemse loofbossen op de Keiheuvel, met onderweg ook gedichten door Rik Van Braband en Anke Van Eeckeren uit haar geluksboekje.

 

Zaterdag 12 oktober (19u30): Noche del Mundo met o.a. Jan Leyers

Sfeervolle, warme zuiderse avond met Jan Leyers over zijn boek en tv-reeks ‘Allah in Europa’, terugkeerverhalen door Balenaars die aan de slag gingen in de wereld (Hannelore in Suriname en Nathalie in Zuid-Afrika), het Erasmus+ project van basisschool De Bosmier en ervaringen van Balense Erasmusstudenten.

 

Zaterdag 19 oktober (10u-16u): Verwendag in de Bib

Met muziek door Louis Burrows (UK), sprookjesvertelster Mia Verbeelen (10u30), Arcade Games (digitale week), boekenquiz voor volwassenen en Europese FairTradeproevertjes.

 

Zaterdag 26 oktober (20u): a-capellaconcert D-Base

Een wervelende show vol tophits en meezingers, doorspekt met de nodige humor en zelfspot door de Belgische a-capellagroep D-Base. Vvk 10 euro (Kruierie), kassa 12 euro. Org. Roemeniëkomitee, t.v.v. Ladesti

 

Zondag 27 oktober (8u30-11u): FairTrade ontbijtbuffet

Geniet in PC Centrum genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet met producten van eerlijke wereldhandel en uit eigen streek. Tickets in VC De Kruierie: 12+ 15 euro, 3-11 jaar 7 euro en -3 jaar gratis. T.v.v. projecten van Balenaars in het Zuiden. Met prijsuitreiking van kraslotenactie.

 

Meer info over Pop-up Europa in Balen

Alle activiteiten
foto: Hendrik-Vos-2-600x450 foto: pop up europa

Organisatie

naam
Dienst mondiale samenwerking ism Dienst Europa, Provincie Antwerpen
tel.
014/744050
website
www.balen.be
e-mail
lut.de.saedeleer@balen.be

Meld een nieuwe activiteit.

Meld je activiteit.