Gemeente Balen Gemeente Balen

ViA-mobiel over thuiszorg

Op dinsdag 12 maart kan je terecht bij de ViA-mobiel voor vragen, informatie en advies over welzijn en sociale zaken. Wil je bv. weten op welke uitkeringen en subsidies je recht hebt? Heb je hulp nodig bij het papierwerk? De ViA-mobiel komt naar je toe om je hierbij te helpen. Van 10u tot 13u kan je terecht op de parking van Elektro Bruyninckx op de hoek van de Deliestraat en de Kerkstraat. Op dinsdag 12 maart krijg je antwoorden op je vragen over thuiszorg en over leven, werken en wonen met een beperking door de medewerkers van de sociale dienst en die van vzw De Schakel.

Wanneer

  • di 12 maart 2019
    van 10u tot 13u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Parking elektro Bruyninckx op de hoek van de Deliestraat en de Kerkstraat
adres
Deliestraat2490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
014/82 98 45
e-mail
ann.maes@ocmwbalen.be
website
http://www.balen.be/ocmw

Info

Vragen, informatie en advies

Ken jij onze ViA-mobiel al? Dat is een informatiepunt waar je terechtkan voor Vragen, Informatie en Advies. Met een mobilhome brengen we de dienstverlening naar jou toe. Hiermee willen we ervoor zorgen dat je weet op welke tegemoetkomingen of premies jij recht hebt en je dus geen financiële voordelen hoeft te missen.
De komende maanden vind je ons nog verschillende keren in de buurt Boschberg. De ViA-mobiel wordt bemand door medewerkers van de sociale dienst van Balen. Zij krijgen elke keer versterking van een andere organisatie. Zo kan je ook met gerichte vragen over een specifiek thema langskomen.

ViA-mobiel over thuiszorg op 12 maart

Op dinsdag 12 maart ben je welkom van 10 tot 13 uur op de parking van elektro Bruyninckx, op de hoek van de Deliestraat en de Kerkstraat.
Deze keer krijgen de medewerkers van de sociale dienst hulp van vzw De Schakel. Als je specifieke vragen hebt over thuiszorg en over leven, werken en wonen met een beperking is dit het ideale moment om langs te komen. De medewerkers kunnen je bijvoorbeeld helpen met vragen over wat je kan doen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en over de ondersteuning van personen met een beperking. Je kan er terecht voor informatie over tegemoetkomingen, diensten en hulpmiddelen voor ouderen en personen met een beperking.
Ook als je moeite hebt met papierwerk, als je schulden hebt, als je moeilijk rondkomt met je inkomen, … kunnen we met je mee naar oplossingen zoeken. Kom dus gerust eens langs.
Telkens andere diensten
De ViA-mobiel komt nog naar je toe op donderdag 4 april, woensdag 15 mei en op donderdag 13 juni. Iedereen is welkom, ook als je niet in Boschberg woont.
• Donderdag 4 april ben je welkom tussen 10 en 13 uur. Je vindt ons dan opnieuw op de parking van elektro Bruyninckx. Medewerkers van de sociale dienst en het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) zoeken mee antwoorden op jouw vragen. Deze keer staan alle welzijnsvragen centraal, bijvoorbeeld rond je goed voelen, je gezondheid, je relatie en gezin, administratie & geld, over op eigen benen staan, of migratie.
• Woensdag 15 mei vind je ons van 14 tot 18 uur in de Deliestraat aan basisschool Curieuzeneuzen. Je kan dan terecht bij een medewerker die thuis is in het thema vrije tijd en bij medewerkers van de sociale dienst.
• Donderdag 13 juni staat de ViA-mobiel van 17 tot 20 uur in de Kerkstraat 51 op de parking van Kinereva. Het thema deze keer is gezondheid, en je wordt dan geholpen door medewerkers van CM, de VoorZorg en de sociale dienst.
Hou de gemeentelijke kanalen en de website www.balen.be/ocmw in de gaten voor de exacte locaties, uren en aanwezige diensten. Breng indien mogelijk je identiteitskaart en pincode mee, dan kunnen we je gericht verder helpen.

Evaluatie in juni 2019
De ViA-mobiel is een proefproject dat eindigt in juni 2019. Dan bekijken we of we het project verder uitrollen en met ViA ook naar andere delen van Balen rijden.

Alle activiteiten