Gemeente Balen Gemeente Balen

Bouwadvies

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je op woensdag 15 mei terecht in het gemeentehuis voor gratis bouwadvies. Een architect van kamp C verschaft dan gratis bouwadvies. De architect is gespecialiseerd in duurzaam en energiezuinig bouwen en verbouwen. Maak vóór 7 mei een afspraak bij de milieudienst (bij voorkeur telefonisch op 014/74 40 90, of via milieudienst@balen.be).

Wanneer

  • wo 15 mei 2019
    van 9u tot 16u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentehuis
adres
Vredelaan 12490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
014/74 40 90

Info

Heb je reeds concrete (ver)bouwplannen, maar vraag je jezelf af of je bouw ook duurzamer en energievriendelijker kan? Maak dan een afspraak met deze expert voor gratis bouwadvies. Op een uurtje tijd worden je (ver)bouwplannen gescreend op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Je krijgt verbetertips mee over ondermeer compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, terugverdientijden, na-isoleren, ... En je kan al je vragen stellen aan deze experts. Het ontwerp blijft vanzelfsprekend het exclusieve terrein van de architect. Het bouwadvies wil zich dus zeker niet inmengen in de taak van de architect. Meer nog, ook je architect is welkom tijdens deze bespreking!
Als provinciaal overheidsbedrijf heeft Kamp C het voordeel onafhankelijk en niet-commercieel te kunnen werken. Omdat veel (ver)bouwers in de snel evoluerende bouwwereld dikwijls het bos door de bomen niet meer zien, wordt dit neutrale advies steeds meer geapprecieerd.
Een kleine voorbereiding is handig
Een volledig uitgewerkt plan is zeker niet noodzakelijk. Vaak kom je best al in een vroege fase advies inwinnen. Wel vragen we een beperkte voorbereiding of bespreekbaar document waarmee we aan de slag kunnen. Houd er wel rekening mee dat als de bouwaanvraag reeds is ingediend, veel aspecten definitief zijn.

Alle activiteiten