Gemeente Balen Gemeente Balen

WiWeTeR: kids experimenteren met wetenschap en techniek

Vlieg
Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek en ondeRnemen) mogen kinderen onder begeleiding zelf proeven uitvoeren. Zo ontdekken ze wetenschappelijke dingen op een uitdagende manier. Je schrijft in voor een reeks van 5 workshops (en niet voor één enkele workshop). De 5 worskhops vinden plaats op de laatste zaterdag van de maand. De WiWeTeR-workshops gaan door op 23 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni.

Wanneer

  • za 23 februari 2019
    van 10u15 tot 12u15

Prijs

€ 40,00 (€40 voor een reeks van 5 workshops)

Waar

naam
Bib van Balen
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Info

Wie weet er hoe je met een stofzuiger een projectiel afschiet? Wie weet er hoe je met een PET-fles een windmolen maakt? Wie weet er wat het verschil is tussen een hommel, een bij en een wesp? Wie weet er hoe je met snoep een stevige brug bouwt? …

WiWeTeR (lees wieweeter) organiseert wetenschappelijke activiteiten voor leerlingen. Je gaat er zelf aan de slag zoals een echte wetenschapper of technoloog en komt via experimenten heel wat te weten.

Er wordt telkens een andere invalshoek (aardrijkskunde, biologie, fysica, technologie, informatica, wiskunde) gebruikt om te leren experimenteren als een echte wetenschapper of uitvinder.
Deze sessies staan onder begeleiding van laatstejaarsstudenten wetenschappen, hun docenten en een leerkracht van de lagere of secundaire school.

Wiweter is erkend lid van de STEM-academie en wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en Gelijke Kansen in Vlaanderen.

De WiWeTeR-workshops gaan door op 23 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni. Je schrijft in voor een reeks van 5 workshops (en niet voor één enkele workshop).

Alle activiteiten