Gemeente Balen Gemeente Balen

Babbelen over boeken: 'Hemel en Hel'

Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Deze keer bespreken ze 'Hemel en hel' van Jón Kalman Stefánsson. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.

Wanneer

  • do 27 september 2018
    van 20u tot 22u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bib van Balen
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
014/74 40 50
e-mail
dekruierie|@balen.be

Info

'Hemel en hel'

Hemel en hel vertelt het meeslepende verhaal van iemand die zich na de dood van een vriend geen raad meer weet. Twee jonge vissers, Baldur en 'de jongen', gaan op een dag kabeljauw vissen. Bardur heeft zijn warme jas vergeten doordat hij thuis verdiept was in Paradise Lost van John Milton. Dat heeft fatale gevolgen. Bardur raakt onderkoeld en sterft. De jongen besluit het boek terug te brengen naar de man die het aan Bardur leende. Dit wordt een keerpunt in zijn leven.

Hemel en hel is een prachtige roman over liefde, de kracht van taal, volwassen worden en het verlangen naar wezenlijk contact met een ander. Het is geschreven in een beeldende, lyrische stijl, met weergaloze beschrijvingen van het IJslandse landschap en de ruwe, onberekenbare, genadeloze zee.

Alle activiteiten