Gemeente Balen Gemeente Balen

Fairtrade Keiheuvel wandeling

De Keiheuvel is een prachtig wandelgebied in Balen. Het Europees LIFE+-project streeft er naar het herstel van landduinen, heide, en inheemse loofbossen. Een natuurgids vertelt jullie tijdens deze natuurwandeling waarom dit gebeurt, en de stappen die ondernomen worden. Tijdens deze familiewandeling wordt ook wie van poëzie houdt, verwend: Rik Van Braband brengt gedichten en Anke Van Eeckeren leest uit haar geluksboekje. Na afloop trakteert het FairTrade team van de gemeente Balen op (h)eerlijke proevertjes.

Wanneer

  • zo 07 oktober 2018
    van 14u tot 16u30

Prijs

Gratis

Waar

naam
Parking Keiheuvel
adres
17e Esc. Lichtvliegwezenlaan2490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
0486/80 68 92 (Walter)
e-mail
dekruierie@balen.be

Info

Als Fairtradewandeling kiezen we dit jaar voor de Keiheuvelwandeling. In dit prachtig stuk Balen, streeft het Europees LIFE+-project naar het herstel van Europees beschermde habitats zoals landduinen, heide, en inheemse loofbossen, tegelijk ook positief voor de aanwezige diersoorten.
Welke ingrepen gaan er gebeuren? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de Keiheuvel? Wat zal uiteindelijk het resultaat zijn? Op deze en andere vragen zal tijdens een natuurwandeling een antwoord gegeven worden door een natuurgids.
Ook diegene die van poëzie houden, komen tijdens deze wandeling aan hun trekken. Hiervoor zorgen Rik Van Braband met gedichten en Anke Van Eeckeren leest uit haar geluksboekje.
Deze wandeling is een aanrader voor het ganse gezin en zal 2 ½ uur duren. Vertrek aan de ingang van de speeltuin van de Keiheuvel om 14 uur.
Na afloop trakteert het FairTrade team van de gemeente Balen op (h)eerlijke proevertjes.

Alle activiteiten