Gemeente Balen Gemeente Balen

Garry Hagger Jukebox (UITGESTELD)

Deze informatie is niet meer actueel!
Garry Hagger Jukebox is uitgesteld naar het najaar. We houden je op www.balen.be/dekruierie op de hoogte zodra er een nieuwe datum vastligt. Wie tickets had gekocht voor 3 juni wordt persoonlijk gecontacteerd.
Type
Concert

Wanneer

  • zo 03 juni 2018
    van 14u

Prijs

€ 15,00 (13 EUR in voorverkoop)

Waar

naam
Vrijetijdscentrum De Kruierie
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Info

De nieuwe theatertour van Garry Hagger belooft een muzikale namiddag te worden die nog lang zal nazinderen…

In zijn jeugdjaren stond er in elk café een jukebox. Het was toen al meteen duidelijk dat die ‘muziekmachine’ hem aantrok. Hij zong toen al de liedjes —weliswaar fonetisch— mee, vaak boven op de tafel.

Met dit concert wil Garry Hagger je meenemen in ‘zijn teletijdmachine’ om met veel nostalgie deze prachtige muzikale herinneringen weer op te halen aan deze onbekommerde tijd. De jukeboxliedjes steken in een hedendaags jasje en zijn Nederlandstalig gezongen.
Deuren open om 13u.

 

Over Garry Hagger

Garry Hagger is de artiestennaam van Gert Vanderhaeghe. Al in zijn kindertijd toonde hij interesse in muziek en speelde hij in de lokale harmonie. Aan de muziekacademie van Sint-Niklaas volgde hij zang- en dictielessen. In 1983 nam hij onder de naam Gert Haeghe een eerste single op: ‘Lieve Monica’. Meerdere singles volgden, maar zonder veel succes. In 1990 nam hij deel aan het televisieprogramma de Soundmixshow op VTM, maar hij haalde de finale niet.

Zijn doorbraak volgde toen hij in 1995 voor een tweede keer deelnam aan de Soundmixshow, onder de naam Garry Hagger. Met zijn magistrale vertolking van het nummer ‘This is the moment’ van René Froger haalde hij een tweede plaats in de finale (na Doran). Vervolgens scoorde hij een grote hit met ‘Het allermooiste’, een door Fred Bekky geschreven Nederlandstalige vertaling van ‘This is the moment’. De single stond 22 weken in de Vlaamse Ultratop en werd bekroond met een gouden plaat. In 1996 nam Hagger deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het lied ‘Dat ik van je hou’, eveneens geschreven door Bekky, eindigde hij op de vijfde plaats.

In 2000 boekte Hagger veel succes met het verzamelalbum Romantic slows, dat de eerste plaats bereikte in de Vlaamse albumlijsten.
In 2005 had hij een zomerhit met ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’, van de Nederlandse zanger Wolter Kroes. In 2014 bracht hij het succesvolle album ’12 points’ uit met Nederlandstalige versies van songfestivalklassiekers dat veel weerklank vond bij tv-zenders (o.a. Ment TV).

Inschrijven via het e-loket.

Alle activiteiten