Gemeente Balen Gemeente Balen

Gratis reisadvies voor beperkt budget

Het Rap op Stap kantoor is een sociaal reiskantoor. Gezinnen kunnen hier op maat van hun budget een leuke daguitstap, een ontspannende vakantie of een sportieve of culturele activiteit boeken. Ze kunnen onder meer kiezen uit het aanbod van Steunpunt Vakantieparticipatie, Fonds Vrijetijdsparticipatie en een uitgebreid lokaal aanbod. Mensen kunnen hier ook terecht met vragen rond de vrijetijdscheques, rond lokaal aanbod wat betreft jeugdwerk, lokaal toeristisch aanbod,...   Hou er rekening mee dat daguitstappen best 1 week op voorhand worden geboekt en vakanties zelfs 2 weken.

Wanneer

  • wo 12 december 2018
    van 15u tot 17u

Prijs

Gratis

Waar

naam
VC De Kruierie
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
Toon op stratenplan

Info

Men wordt door de Rap op Stapmedewerker met raad en daad bijgestaan van A tot Z. Zo helpt men bijvoorbeeld met de zoektocht naar geschikt vervoer en berekent men op voorhand de totale kostprijs. Op die manier hoeven de mensen zich nergens zorgen over te maken. Ons kantoor zal gerund worden door 2 vrijwilligers met ondersteuning van de vrijetijdsbemiddelaar.

Mensen
- met een verhoogde tegemoetkoming
- die een socio -of vrijetijdspas hebben
- die op een beschutte of sociale werkplaats werken
- die in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling zijn
- die een bewindvoerder hebben
- die via artikel 60 werken
- die onder de Europese armoedegrens leven
- anderstalige nieuwkomers die op hun beslissing wachten
kunnen terecht in het rap op stap kantoor.

Hou er rekening mee dat je daguitstappen best 1 week op voorhand boekt en vakanties zelfs 2 weken.

Zin om eens een kijkje te komen nemen? Kom gerust eens langs tijdens de openingsuren van ons kantoor in Vrijetijdscentrum De Kruierie.

Opgelet, vergeet bij je bezoek niet om een bewijs van bovenstaande zaken mee te brengen. Heb je bijvoorbeeld recht op een verhoogde tegemoetkoming? Neem dan zeker je klever van de mutualiteit mee.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met Vrijetijdscentrum De Kruierie.

Alle activiteiten