Gemeente Balen Gemeente Balen

Meridiaan Chi Kung en 5 Elementenleer

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Meridiaan Chi Kung is een beweging vorm waarin we het Meridiaan systeem gebruiken om het lichaam te zuiveren en te versterken. Deze vorm van bewegen is samengesteld door Dirk Oellibrandt. Het is een vrij complete set van bewegen. Met externe bewegingen leren we de interne flow voelen, versterken en integreren. Elk deeltje van je lichaam wordt geraakt op een eenvoudige en speelse manier. De meridianen zijn gekoppeld aan de elementen en de vijf elementenleer. Deze leer komt ook aanbod. En dit alles vul ik aan met TAO Yin. Er is geen voorkennis vereist.

Wanneer

 • za 16 september 2017
  van 9u30 tot 16u
 • za 02 december 2017
  van 9u30 tot 16u
 • za 20 januari 2018
  van 9u30 tot 16u
 • za 03 maart 2018
  van 9u30 tot 16u
 • za 21 april 2018
  van 9u30 tot 16u
 • za 02 juni 2018
  van 9u30 tot 16u

Prijs

€ 420,00 (Deze workshop kost 70 euro per dag. Indien je aanmeld voor de zes dagen krijg je korting.)

Waar

naam
De Berging
adres
Wezelbaan 352490 Balen
Toon op stratenplan

Contact

Telefoon
0477/63 42 69
e-mail
info@lucleyten.be
website
http://www.lucleyten.be/workshops-mck-balen/

Info

We hebben 12 meridianen in ons lichaam die twee aan twee gekoppeld zijn. Zodoende zijn te zes meridiaan koppels. Per meridiaan koppel hebben we een basis, een versterkende en een integrerende beweging. Eerste openen en zuiveren we het lichaam, daarna versteken we het lichaam en daarna brengen we alles diep naar binnen, integreren we dit alles.
Aan elke meridiaan is een orgaan gekoppeld of verbinden. Leer de organen voelen en maak ze vrij met externe bewegingen zodat ze hun interne beweging vrij kunnen maken. Zo kan de orgaanfunctie goed uitgevoerd worden. Dit doen we met alle organen. Als alle organen hun functie goed kunnen uitvoeren, zal dit de samenwerking ook ten goede komen. In een bedrijf, een gezin is dit net hetzelfde. Als elk lid in een organisatie zijn functie goed kan uitvoeren zal de samenwerking en het resultaat ook super zijn.
De meridianen en de organen zijn gekoppeld aan de vijf elementen leer, de cyclus van de vijf elementen, de vijf levensfasen. Deze elementenleer wordt ook een beetje uitgediept.
De bewegingen van het MCK zijn staande bewegingen. Ze kunnen echter ook zitten of liggend uitgevoerd worden, wel met wat aanpassingen. Deze staande bewegingen combineer ik met het TAO Yin, de yoga uit het Universal Healing TAO. Dit zorgt dat alles goed geïntegreerd wordt.
Het TAO Yin is een zachte yoga vorm waarin veel aandacht wordt geschonken aan de spiergroep in de lage rug, de spoas spiergroep. Dit noemen we de spier van de ziel. Ademhaling is zeer belangrijk. Een diepe en zachte buikademhaling wordt sterk benadrukt. Het ademhalingsdiafragma wordt de spier van de Spirit genoemd. Door de ademhalingsbeweging verbinden we het vuur in het hart met het water in de nieren. Vuur en water moeten in balans zijn, net als in de keuken. Te veel vuur en alles verbrand, te weinig vuur en het voedsel wordt niet gaar. Te weinig water en alles droogt uit, en met te veel water, verdrinkt alles. Balans en evenwicht zijn essentieel in ons leven.

Alle activiteiten