Gemeente Balen Gemeente Balen

Vrijetijdscheque

vrijetijdscheque

Wat is de Vrijetijdscheque?

De Vrijetijdscheque is een initiatief van de gemeente en OCMW Balen, Vormingplus Kempen i.s.m. zes studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen. Deze zes studenten ontwikkelden o.l.v. Vormingplus Kempen een visie en een werkbare methode om alle Balenaars vlotter te laten deelnemen aan sport, cultuur en vrije tijd. De Vrijetijdscheque kan door iedereen aangekocht en gebruikt worden.

Waarvoor dient de Vrijetijdscheque?

Met de cheque kan je betalen bij verenigingen, organisaties en diensten in Balen die zijn ingeschreven op het systeem. Je kan de cheque zowel gebruiken om lidgeld bij een club te betalen, een toegangsticket, een uniform bij een jeugdvereniging,... Bij de aankoop van de cheques krijg je een lijst met organisaties, verenigingen en gemeentelijke diensten die de cheque aanvaarden als betaalmiddel. Deze lijst groeit nog iedere dag aan. Belangrijk hierbij nog te vermelden: er wordt niet teruggegeven op een cheque.

Waar kan ik de Vrijetijdscheque kopen?

De nieuwe Vrijetijdscheque kan je ter waarde van 2,50 euro of 5 euro kopen in vrijetijdscentrum De Kruierie en in Den Travoo. De cheque is een cadeaucheque, die je als geschenk kan geven aan iemand anders of die je zelf kan gebruiken bij tal van activiteiten. Mensen met minder financiële middelen kunnen de cheque met korting aankopen in het OCMW van Balen.

Sport, cultuur en vrije tijd: een recht van iedereen

Het deelnemen aan sport, cultuur en vrije tijd in het algemeen is een recht van iedereen! Daarom voorziet het OCMW van Balen een korting op de aankoop van de Vrijetijdscheque voor mensen met beperkte financiële middelen. Het is mogelijk dat jij ook in aanmerking komt voor deze kortingen. Om dit te weten neem je contact op met Ine Noukens van het OCMW van Balen: ine.noukens@ocmwbalen.be of 014/82 98 48.

Wil jouw vereniging of organisatie de Vrijetijdscheque ook aanvaarden?

Wil je vereniging of organisatie de cheque aanvaarden als betaalmiddel, dan vul je eenvoudigweg de engagementsverklaring in die je hieronder kan downloaden. Je bezorgt deze ondertekend aan de infobalie van vrijetijdscentrum De Kruierie.

Wil je meer info? Neem dan contact op met vrijetijdscentrum De Kruierie (dekruierie@balen.be of 014/74 40 50), of kom langs aan de infobalie tijdens de openingsuren.

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be