Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'Tot op het bot'

  Over de grens vr 18 aug
  In deze thriller van Luc Deflo onderzoekt inspecteur Nadia Mendonck een dubbele moord in Antwerpen. Ze moet tot op het bot gaan om in haar eentje de moordenaar te vinden voor die haar vindt.
 • Experimenteer met wetenschap en techniek

  wiweter.jpg do 17 aug
  Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en wil je op een uitdagende manier wetenschappelijke dingen ontdekken? Neem dan deel aan de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek en ondeRnemen). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de eerstvolgende reeks van 5 workshops die start op 23 september.
 • Tip van de Bib: 'Over de grens'

  Over de grens vr 11 aug
  In deze thriller van de succesvolle Alex Cross-reeks wordt een hoge politiechef vermoord. Het volledige korps gaat wanhopig op zoek naar de dader.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Tip van de Bib: 'Van onschatbare waarde'

  Van onschatbare waarde vr 4 aug
  In Danielle Steels nieuwe roman 'Van onschatbare waarde' verandert het leven van Véronique Parker en haar drie dochters Timmie, Juliette en Joy voorgoed na een onverwachte erfenis van haar ex-man en hun vader.
 • Tip van de Bib: 'Montana'

  Montana vr 28 jul
  In dit boek wordt een sociaal werker in Montana geconfronteerd met de ondervoede zoon (11) van een anarchist die alle hulp afwijst. Toch probeert hij met deze vader contact te leggen om diens zoon te kunnen helpen.
 • Tip van de Bib: 'Uitgerekend wij'

  Uitgerekend wij vr 21 jul
  Een wiskundenerd zoekt liefde via een datingsite. Op de date verschijnt niet zijn perfecte match, die hij wel ergens anders treft, maar haar moeder.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
 • Tip van de Bib: 'Manderley voor altijd'

  Manderley voor altijd vr 14 jul
  Biografie van de Engelse schrijfster Daphne Du Maurier (1907-1989)
 • Tip van de Bib: 'Echte Amerikaanse jeans'

  Echte Amerkaanse Jeans vr 7 jul
  Echte Amerikaanse jeans speelt zich af in de jaren 50 en volgt Eric, een jonge telg uit de familie Lauritzen. Een nieuwe jeugdcultuur ontstaat, waarbij jongeren zich niet langer door Europa, maar door Amerika laten beïnvloeden.
 • Tip van de Bib: thriller 'Zusjes'

  Zusjes vr 30 jun
  Drie Canadese zussen worden na autopech gevangen gehouden door twee broers. 18 jaar later besluit de middelste zus wraak op hen te nemen.
 • XXL-uitleen in de Bib

  XXL uitleen Bib do 29 jun
  Tijdens de vakantie kan je op voorhand (!) vragen om een langere uitleenperiode voor je boeken zodat je geen boete moet betalen als je van vakantie terugkomt. Vraag ernaar aan de balie van de Bib.
 • Gezocht: Balenaars met verhaal over vluchtelingen WOI

  De evacuatie van Geluwe en Wervik di 27 jun
  Tijdens Wereldoorlog I werd een aantal inwoners van Geluwe en Wervik geëvacueerd naar Balen. De stad Wervik roept Balenaars nu op om (herinneringen aan) verhalen over die periode en deze vluchtelingen neer te pennen in de Bib van Balen en zo bij te dragen aan een kunstwerk.
1-13 Van 13