Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Ontdek high-tech op gratis Digi-dag (21 okt)

  Digi-dag vr 13 okt
  In het kader van de Digitale Week staat op zaterdag 21 oktober (10u-16u) in de Bib van Balen multimedia centraal op de Digi-dag. Proef er gratis van vele technologische hoogstandjes: VR-bril, lasersnijder, 3D-printer, indie-games, robots, Minecraft, green screen, digitale voorleessessies,…
 • Tip van de Bib: 'Amerikaanse Goden'

  Amerikaanse goden vr 13 okt
  In dit fantasy boek van Neil Gaiman maak je kennis met Shadow, die al drie jaar in de gevangenis zit. Nu zijn tijd er bijna op zit, krijgt hij steeds sterker het gevoel dat er iets vreselijks gaat gebeuren...
 • Lezing: Omgaan met de dood van een geliefde

  wo 11 okt
 • Tweedehandsverkoop in de Bib

  Boekenverkoop wo 11 okt
  Van 14 tot 21 oktober verkoopt de Bib tijdens de openingsuren van VC De Kruierie oude boeken, strips, dvd’s, cd’s en tijdschriften tegen spotprijsjes (0,50, 1 of 1,50 euro).
 • Tip van de Bib:'Word optimist!' van Leo Bormans

  word optimist vr 6 okt
  Op donderdag 12 oktober geeft geluksambassadeur Leo Bormans een lezing in VC De Kruierie. In afwachting kan je in onze Bib 'Word optimist!: negen toetsstenen voor een positief leven' vinden. Dankzij dit boek ontdek je hoe je van optimisme een levensstijl kunt maken.
 • Scholennieuws: Bib@school, planning bibbezoeken

  logo bib op school wo 4 okt
  Wil je weten wanneer jij met je klas moet langskomen in de Bib voor een portie ‘boekenplezier’? De definitieve planning voor het hele schooljaar staat online. Noteer deze data alvast in je agenda!
 • Tip van de Bib: 'Eerlijk over yoga'

  EErlijk over yoga vr 29 sep
  Het boek 'Eerlijk over yoga' geeft je een nuchtere kijk op yoga. Het is het boek over yoga voor de nuchtere beoefenaar.
 • Tip van de Bib: 'Bottle of Moonshine'

  Bottle of moonshine vr 22 sep
  Geen tijd om dit weekend naar Fiesta Mundial te gaan? Of heb je er zo hard van genoten dat je de muziek terug wil beleven? Wat dacht je dan van de CD van Bottle of Moonshine?
 • Scholennieuws: Bib ondersteunt auteurslezing

  Peter Vervloed di 29 aug
  Je wil graag een auteur, illustrator of striptekenaar uitnodigen in je school? Dat kan met steun van de Bib. De Bib draagt max. 300 euro bij en voorziet de klas van de nodige boeken als voorbereiding. Daarnaast krijgt de school ook praktische tips bij de voorbereiding van de lezing.
 • Scholennieuws: Elke klas een klasbibkaart

  kids in de Bib di 29 aug
  Kom je met je klas op uitleen in de Bib? Toon het goede voorbeeld en breng je klasbibkaart mee. Heb je er nog geen? Vraag even na bij de vorige leerkracht van die klas of bij de ‘Boekenjuf’ van je school.
 • Scholennieuws: Planning leveren boekenpakketten kleuterscholen

  kleuter lezen di 29 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Hieronder vind je de planning.
 • Scholennieuws: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  klasbezoek in de Bib ma 28 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
 • Gezocht: Balenaars met verhaal over vluchtelingen WOI

  De evacuatie van Geluwe en Wervik di 27 jun
  Tijdens Wereldoorlog I werd een aantal inwoners van Geluwe en Wervik geëvacueerd naar Balen. De stad Wervik roept Balenaars nu op om (herinneringen aan) verhalen over die periode en deze vluchtelingen neer te pennen in de Bib van Balen en zo bij te dragen aan een kunstwerk.
1-15 Van 15