Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Gezocht: Balenaars met verhaal over WOI

  De evacuatie van Geluwe en Wervik di 27 jun
  Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd een aantal inwoners van Geluwe en Wervik geëvacueerd naar Balen. De stad Wervik roept Balenaars nu op om (herinneringen aan) verhalen over die periode en deze vluchtelingen neer te pennen in de Bib van Balen en zo bij te dragen aan een kunstwerk met puzzelstukken.
 • Tip van de Bib: 'Schitterende ruïnes'

  schitterende ruines vr 23 jun
  Als een aankomend filmsterretje tijdens de opnamen van de film 'Cleopatra' in 1963 ongewenst zwanger blijkt van de beroemde acteur Richard Burton wordt ze in een aftands havenpension bij Genua gedumpt. Je kan dit boek lezen in een handig meeneemformaat.
 • Tip van de Bib: 'No food to waste'

  no food to waste vr 16 jun
  Wereldwijd belandt meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. 'No food to waste' laat zien dat het anders kan! In de Bib kan je terecht voor dit handige boek vol smakelijke recepten.
 • Tip v/d Bib: 'Maak je eigen Groenland met Bartel Van Riet'

  stoppen met roken vr 9 jun
  Volgens buitenmens Bartel Van Riet is het helemaal niet nodig om je koffers te pakken om op vakantie te gaan: waarom maak je niet gewoon je eigen Groenland in de tuin – of zelfs op je balkon? In de Bib kan je terecht voor dit handige boek vol praktische tips.
 • Scholennieuws: Einde schooljaar... wat met de klasbibkaart?

  logo bib op school do 8 jun
  Ben je zeker dat je volgend jaar dezelfde klas hebt (bv. 3A) dan hoef je niets te doen, hou je kaart gewoon bij. Ben je niet zeker (bv. nu 3A en misschien volgend jaar 3C), geef je kaart dan in bewaring bij de boekenjuf. Zorg wel dat alle geleende materialen eerst zijn binnengebracht in de Bib.
 • Scholennieuws: Laatste ophaalronde boeken Bib en kleuterpakketten in school

  logo bib op school do 8 jun
  De Bib komt een laatste keer langs IN DE SCHOOL voor ophaling van bibboeken. Gelieve tijdig in de schoolagenda te vermelden, zodat je de bibboeken van de kinderen die zelf niet naar de Bib komen, tijdig kan inzamelen. Bij het brengen van de lege bakken, neemt men meteen de kleuterpakketten mee.
 • Scholennieuws: Registreer je klasbibkaart en verlos secretariaat van jouw bibmails

  logo bib op school do 8 jun
  De Bib stuurt standaard de herinneringsmails van de klasbibkaart naar het secretariaat van de scholen. Dit zorgt voor irritatie op het secretariaat. Dus registreer even jouw klasbibkaart zodat de mails bij jou terecht komen.
 • Tip van de Bib: 'Stoppen met roken' van Allen Carr

  stoppen met roken vr 2 jun
  De gemeentes Balen, Dessel en Mol slaan in 2017 de handen in mekaar om zoveel mogelijk van hun inwoners te laten stoppen met roken. In onze Bib kan je alvast terecht als je zelf aan de slag wil.
 • Tip van de Bib: 'De imker' van Liesbeth Slegers

  imker vr 26 mei
  Van 28 mei tot 4 juni is het 'Week van de Bij'. Wil je graag je kind op spelenderwijze leren waarom bijen zo belangrijk zijn? Dan is 'De imker' van Liesbeth Slegers zeker iets voor jou.
 • PC-café

  pc wo 24 mei
  Ken je weinig of niets van computers? Zet je de eerste stappen op internet? Wil je gratis een computer gebruiken? Een begeleider helpt je elke maandag (18u-20u, Bib) of elke vrijdag (9u-12u, Den Travoo) op weg. Gratis toegang.
 • Scholennieuws: Bib@school, enkele wijzigingen planning

  logo bib op school wo 19 apr
  De planning van Bib@school is voor Centrum 2A en 2B, schoor 3A en 3B, Klepperke 6 (op vraag van hun) aangepast. Voor de anderen blijft de planning ongewijzigd. Check of je de juiste datum en het juiste uur hebt en deel dit ook mee via de agenda van de kids. Zorg dat ze in orde zijn bij je bezoek.
 • Scholennieuws: Tip van de Bib: 'Pesten op school voorkomen'

  pesten op school voorkomen di 18 apr
  De jeugddienst heeft het boek ' Pesten voorkomen in school' aangekocht. Dit boek bundelt inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Hoe schrijf je een visie uit? Hoe begeleid je leerkrachten? Hoe maak je kinderen weerbaar en zelfzeker?... Je kan dit boek gratis lenen in de Bib.
 • Gratis begeleiding met pc, tablet of iPad

  pc-café vr 20 jan
  Elke maandag (18u-20u, Bib) en elke vrijdag (9u-12u, Den Travoo) helpt een begeleider je op weg met de pc. Inschrijven is niet nodig. Elke 1ste (iPad) of 3de (Android) dinsdag v/d maand helpt een begeleider je tussen 14u en 16u in VC De Kruierie met je tablet. Ook gratis maar wel even inschrijven.
1-13 Van 13