Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Afvalkalender week 34

  vr 18 aug
  • vrijdag 25 augustus: RESTAFVAL en PAPIER & KARTON
 • Laatste dagen voor fiets- en wandelfotozoektocht

  Fotozoektocht vr 18 aug
  Heb je deze zomer meegedaan aan de fiets- en/of wandelfotozoektocht van de dienst toerisme en het VVV? Of ben je dat nog van plan? Breng dan je ingevulde deelnameformulieren uiterlijk op donderdag 31 augustus binnen in VC De Kruierie en wie weet val je in de prijzen.
 • Tip van de Bib: 'Tot op het bot'

  Over de grens vr 18 aug
  In deze thriller van Luc Deflo onderzoekt inspecteur Nadia Mendonck een dubbele moord in Antwerpen. Ze moet tot op het bot gaan om in haar eentje de moordenaar te vinden voor die haar vindt.
 • Uitslagen Beker van Balen vissen

  Beker van Balen vissen vr 18 aug
  Op zondag 13 augustus organiseerde de Balense vissersclub Geitenberg i.s.m. de Sportraad de Beker van Balen vissen. Gelukkig hadden de weersvoorspellers zich vergist en werd het een aangename dag voor jong en oud aan visvijver Geitenberg. Bekijk hier de uitslagen.
 • Zoek je zaal op www.balen.be

  Zaalzoeker vr 18 aug
  De gemeentelijke lokalen en (sport)zalen zijn ook te huur voor particulieren, verenigingen en diensten. De gloednieuwe zaalzoeker op www.balen.be helpt je op een gemakkelijke manier om de juiste zaal te vinden.
 • Experimenteer met wetenschap en techniek

  wiweter.jpg do 17 aug
  Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en wil je op een uitdagende manier wetenschappelijke dingen ontdekken? Neem dan deel aan de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek en ondeRnemen). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de eerstvolgende reeks van 5 workshops die start op 23 september.
 • Foto's Motor instapdag

  Motor instapdag 2017 do 17 aug
  Afgelopen zaterdag kregen 12- tot 16-jarigen een unieke kans om een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... op de Motor instapdag op het zandterrein van de Keiheuvel. Bekijk de foto's!
 • Pastorij Vertelling met An Nelissen op 21 augustus

  An Nelissen (Foto Laloza) do 17 aug
  Op maandagavond 21 augustus is An Nelissen te gast op de Pastorij Vertelling in de tuin van de Pastorij van Olmen. Gratis toegang. Deuren open vanaf 19u, start van de Vertelling om 20u, einde rond 22u. Breng je eigen stoeltje mee! Bij slecht weer gaat de voorstelling door in VC De Kruierie.
 • PWA gesloten van 21 t.e.m. 29 augustus

  do 17 aug
 • Vacatures: administratief medewerker lokale economie en werkmannen/-vrouwen grondzaken

  vacatures do 17 aug
  De gemeente zoekt een administratief medewerker lokale economie (m/v, voltijds, C-niveau, contractueel) en twee werkmannen/-vrouwen grondzaken (m/v, voltijds, E-niveau, contractueel). Kandidaturen indienen uiterlijk donderdag 7 september 2017 om 20u.
 • Duurzaam terug naar school

  Schoolmateriaal (foto PEFC Belgium) wo 16 aug
  Geef in de aanloop naar het nieuwe schooljaar het goede voorbeeld als ouder en koop milieuvriendelijk schoolmateriaal. Bij papier- en houtproducten kan dit bijvoorbeeld door te letten op het PEFC-label. Zo zorg je niet enkel voor de toekomst van onze kinderen, maar ook voor die van onze bossen.
 • Maaiwerken aan aardgasvervoerinstallaties Fluxys

  Foto Fluxys ma 14 aug
  Fluxys laat nog t.e.m. november maaiwerken uitvoeren in de zone rond haar aardgasvervoerinstallaties. Om veiligheidsredenen moeten deze zones onbegroeid blijven. In Balen lopen de Fluxys-leidingen langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, langs het spoor en van Kerkhoven over Malou via Olmen naar Ham.
 • Ties wordt brandweerman Sam, bekijk de sfeerbeelden

  Brandweerman Ties ma 14 aug
  De wensdroom van de driejarige Ties uit Balen was om brandweerman Sam (VTM KZoom) te zijn. De Brandweer van Balen en Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen maakten zijn droom waar. Bekijk hieronder de foto's en een videoverslag.
 • Bekijk de foto's van Op Stap met Stabbel

  Foto VVV vr 11 aug
  Vorige zondag genoten liefst 687 Stabbelaars, onder wie 264 kinderen, van de Stabbel-wandeling in en om het Recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk hier de foto's.
 • Sfeerbeelden Muziekterras in Wezel

  Muziekterras Wezel vr 11 aug
  Het was maar een druilige dag gisteren, maar het muzikaal geweld van Boulevard Vinyl joeg de regenwolken meteen weg uit Wezel. De ambiance zat er goed in op het buurtplein. Bekijk hier de foto's en de videoreportage van BalenTV.
 • Subsidies wijk- en buurtfeesten groot succes

  buurtfeest vr 11 aug
  De nieuwe subsidie voor wijk- en buurtfeesten slaat aan. We hebben sinds 1 april al 23 aanvragen binnen. De feesten zijn gespreid over heel Balen en Olmen. Wanneer alle aanvragen ook het maximum voorziene bedrag zullen krijgen, zal dit tot op vandaag gaan om een subsidiebedrag van 3.600 euro.
 • Tip van de Bib: 'Over de grens'

  Over de grens vr 11 aug
  In deze thriller van de succesvolle Alex Cross-reeks wordt een hoge politiechef vermoord. Het volledige korps gaat wanhopig op zoek naar de dader.
 • Vacatures Pidpa: administratief medewerker, werktuigkundige-elektricien (m/v)

  vr 11 aug
 • Vrijwilligers: haal je ticket af voor slotevent Olmense Zoo

  Jaar van de vrijwilliger (Peter Raf Jansen en meter Ruth Wielockx) vr 11 aug
  Het Balens ‘Jaar van de Vrijwilliger’ krijgt op 1 oktober een feestelijke afsluiting in de Olmense Zoo. Geregistreerde vrijwilligers kunnen tot 30 september om 16u in VC De Kruierie een gratis toegangsticket afhalen voor dit slotevenement.
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  huiswerk do 10 aug
  Omdat niet alle ouders de mogelijkheid hebben om hun kind(eren) te helpen bij het huiswerk, zoekt het OCMW vrijwilligers die elke week gedurende 1 uurtje bij een gezin thuis een kind willen begeleiden bij hun huiswerk. Interesse? Neem contact op met Ann Michiels (014/68 71 93) in Den Travoo.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Verlichting Reigerstraat tijdelijk buiten dienst

  do 10 aug
 • Gezocht: verwarmingscoaches om gezinnen te helpen besparen

  Vriend van de thermostaat wo 9 aug
  De gemeente Balen is op zoek naar verwarmingscoaches die dit najaar gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming door hen tips op maat te geven. Zo kunnen deze gezinnen jaarlijks al snel 165 euro besparen. Inschrijven kan tot 20 september op www.vriendvan.be.
 • Oproep: deel je ecologische bouwervaringen

  Foto Ecobouwers wo 9 aug
  Ben je eigenaar van een passiefhuis, strobalenwoning, lage-energiewoning,... of heb je een deel van je huis energievriendelijk of duurzaam verbouwd? Wil je je bouw- en woonervaringen delen met kandidaat-bouwers? Stel je woning dan open tijdens Ecobouwers Opendeur op 11-12 en 18-19 november.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag klasse 1 – Nyrstar Belgium nv (Zinkstraat)

  di 8 aug
 • Fiesta Mundial zoekt helpers

  Fiesta Mundial di 8 aug
  Fiesta Mundial is op zoek naar vrijwilligers (individueel of in groep) die een handje willen toesteken tijdens het wereldfeest op 22, 23 en 24 september in recreatiedomein Keiheuvel. Je kan inschrijven op beeple.fiestamundial.be/nl of via medewerker@fiestamundial.be.
 • Kraampje openhouden tijdens kerstmarkt?

  kerstmarkt di 8 aug
  Wil je als erkende vereniging (aangesloten bij een adviesraad) een kraampje uitbaten op de kerstmarkt op 26 december aan de Pastorij van Olmen? Meld je dan vóór 15 september aan in VC De Kruierie of via het e-loket. Kom zeker ook naar de infoavond op 15 september om 20u in VC De Kruierie.
 • Tip van de Bib: 'Van onschatbare waarde'

  Van onschatbare waarde vr 4 aug
  In Danielle Steels nieuwe roman 'Van onschatbare waarde' verandert het leven van Véronique Parker en haar drie dochters Timmie, Juliette en Joy voorgoed na een onverwachte erfenis van haar ex-man en hun vader.
 • Malafide reclame-ronselaars op pad

  wo 2 aug
  Momenteel zijn er in onze regio reclameronselaars op pad. Ze zoeken in opdracht van de Nationale Brandweer VZW adverteerders voor het gelijknamige tijdschrift. Binnen het brandweermilieu is deze VZW evenwel niet gekend. Er is ook geen enkele link met de Brandweer zone Kempen.
 • Vacature: Archivaris (m/v - contractueel - A-niveau - onbep. duur)

  wo 2 aug
  De interlokale vereniging 'Intergemeentelijk archiefbeheer', (Balen, Dessel, Laakdal, Meerhout en Retie) zoekt een archivaris voor het afstemmen van het archiefbeheer op de vijf strategische doelstellingen van het huidige Archiefdecreet. Kandidaturen indienen uiterlijk donderdag 31 augustus 2017.
1-30 Van 164