Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws

 • Alle berichten
 • 31 mei is 'Werelddag zonder Tabak': Balen helpt je stoppen met roken

  Stoppen met roken ma 22 mei
  Op dinsdag 31 mei is het 'Werelddag zonder Tabak'. In de Bib is er een infostand met allerlei materialen om je te helpen om van elke dag een dag zonder tabak te maken. In het najaar stopt Balen met roken. Infosessie op 12 september! Hou de datum alvast vrij, meer info volgt later!
 • Rechtzetting ZomerKuren: Motor instapdag

  Motor instapdag ma 22 mei
  In de ZomerKuren staat er een foutief geboortejaar bij de deelnemers aan de Motor instapdag, op zaterdag 12 augustus op het zandterrein aan recreatiedomein Keiheuvel. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen geboren in 2001 t.e.m. 2005, terwijl in de Kuren verkeerdelijk van 1998 t.e.m. 2004 staat.
 • UPDATE: Brief i.v.m. 'boskaart' onder voorbehoud

  Foto Agentschap Natuur en Bos ma 22 mei
  De Vlaamse overheid heeft de intentie om haar ontwerpkaart met de 'Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen’ (MKWB) in te trekken. Daardoor is de infobrief die het gemeentebestuur hierover verstuurde aan de eigenaars van MKWB-grond in Balen onder voorbehoud.
 • Afvalkalender week 21

  vr 19 mei
  • vrijdag 26 mei: GFT en PMD en GLAS route 2
 • CoderDojo op 3 juni volzet

  vr 19 mei
 • Diensten gesloten met O.L.H. Hemelvaart

  gesloten vr 19 mei
  Op donderdag 25 mei zijn de diensten van gemeente en OCMW gesloten wegens O.L.H. Hemelvaart. Op vrijdag 26 mei zijn gemeentehuis, VC De Kruierie, de Bib en het wijkkantoor van de politie ook gesloten. OCMW en IOK-containerpark zijn dan wel open. Zaterdag 27 mei zijn Bib en VC De Kruierie wel open.
 • IOK verkoopt nog 3 betaalbare bouwgronden in Deliestraat

  Deliestraat vr 19 mei
  IOK verkoopt in samenwerking met de gemeente Balen, nog slechts 3 bouwgronden in een kleinschalige nieuwe verkaveling in de Deliestraat. De effectieve verkoopprijs ligt minstens 20% onder de marktwaarde. Kandidaten kunnen zich doorlopend inschrijven bij IOK in Geel.
 • PC-café

  pc vr 19 mei
  Ken je weinig of niets van computers? Zet je de eerste stappen op internet? Wil je gratis een computer gebruiken? Een begeleider helpt je elke maandag (18u-20u, Bib) of elke vrijdag (9u-12u, Den Travoo) op weg. Gratis toegang.
 • Tip van de Bib: 'Tax me if you can'

  Tax vr 19 mei
  Als je praktische tips wil om je te helpen om belastingen te besparen dan raden we je dit boek van Michel Maus aan. Stap voor stap, erg overzichtelijk, in alle geniale eenvoud uitgelegd.
 • Vacature IgorBalen: conciërge of conciërgekoppel

  vr 19 mei
 • 65 kinderen uit Europa op bezoek bij De Bosmier+

  Foto Tommy Maes do 18 mei
  De leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Bosmier (Rijsbergdijk) krijgen een week lang het bezoek van kinderen (11-12 jaar) uit Spanje, Finland, Griekenland en Roemenië in het kader van Erasmus+, een uitwisselingsproject rond kunst.
 • Stand van zaken rioleringswerken 1-Meilaan: 18 mei

  Rioleringswerken 1-Meilaan plan fasering do 18 mei
  Door de slechte weersomstandigheden is het storten van de betonnen boordstenen uitgesteld. Dit was normaal voorzien voor donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Als de weersomstandigheden mee zitten, zullen deze werken maandag 22 mei gebeuren.
 • Brandweerzone Kempen zoekt personeel

  wo 17 mei
 • Sfeerverslagen volkssportnamiddag 55+

  di 16 mei
 • 17 Balenaars op Special Olympics

  Special Olympics ma 15 mei
  Van 24 tot 27 mei worden in Lommel en omstreken de Nationale Special Olympics gehouden. Liefst 17 Balenaars zullen deelnemen aan de volgende sportdisciplines: atletiek (in Neerpelt), bowling en zwemmen (in Hasselt), tafeltennis, wielrennen en badminton (in Lommel). Kom hen dus massaal aanmoedigen!
 • Foto's en videoverslag Katsjoek

  ma 15 mei
 • Kruispunt Zilverberkdreef-Voortstraat afgesloten op 16 mei

  Kruispunt Zilverberkdreef-Voortstraat afgesloten van 10 t.e.m. 12 mei ma 15 mei
  Op dinsdag 16 mei wordt de Zilverberkdreef opnieuw volledig afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Voortstraat (industriezone Berkenbossen), ook voor fietsers. Het verkeer in de Voortstraat zelf kan wel passeren, maar wordt deels omgeleid via de naastliggende parkeerzone.
 • Pas verhuisd en buitenlandse trip gepland?

  Identiteitskaartlezer ma 15 mei
  Check het adres op je identiteitskaart! Als het adres op je identiteitskaart niet overeenkomt met je huidige adres, mag je het vliegtuig of de Thalys niet op.
 • Stnwg Leopoldsburg: let op: geparkeerde auto's op de weg

  Aanleg betonnen fietspad Schoor (c) gemeente Balen ma 15 mei
  Tussen Bruine Kolk en Visbeekstraat (restaurant Heihoef) zullen de volgende drie weken de plaatselijke bewoners hun auto's moeten parkeren op de Steenweg op Leopoldsburg (aan beide zijden van de weg) omdat men daar de betonnen fietspaden aan het aanleggen is. Tot Pinksteren blijf je daar best weg.
 • Beleef concertjes in huiskamers

  optreden in huiskamer vr 12 mei
  Tijdens Gluren bij de Buren kan je tien dagen (17 mei - 28 mei) lang genieten van optredens in de intieme setting van een huiskamer in Balen of een buurgemeente. Bestel snel online je gratis tickets.
 • Energiemeesters gezocht om gezinnen te helpen besparen

  vr 12 mei
 • Hulp bij invullen belastingen

  belastingaangifte vr 12 mei
  Op 19, 22 en 23 mei helpt de overheidsdienst Financiën je in VC De Kruierie bij het invullen van je belastingsaangifte, telkens van 9u tot 12u en van 13u30 tot 15u. Breng al je fiscale documenten (loonattesten, woonlening,…) mee.
 • Leer je peuters spelen met andere peuters

  peuters vr 12 mei
  Baby’s en peuters die nog niet naar school gaan, kunnen elke vrijdag tussen 9u en 11u45, samen met hun (groot)ouders, gratis naar het ‘Peuterspeelpunt’ in Kinderclub Centrum (Veststraat 46). Peuters leren er spelen met leeftijdsgenootjes terwijl de ouders ervaringen kunnen uitwisselen.
 • Stand van zaken Steenweg op Leopoldsburg: fietspad Bruine Kolk-Visbeekstraat

  Aanleg fietspad Steenweg op Leopoldsburg vr 12 mei
  De aannemer zal vanaf maandag 15 mei (7u) fundering en het betonnen fietspad aanleggen tussen de Bruine Kolk en de Visbeekstraat. Hierdoor wordt de toegang tot de woningen tijdelijk onderbroken. Vanaf vrijdag 19 mei (7u) wordt de toegang 14 dagen permanent onderbroken zodat het beton kan uitharden.
 • Tip van de Bib: 'Wandelboek Luik: de Ardennen verkennen in 20 lusvormige tochten'

  Fietspocket vr 12 mei
  Op zaterdag 20 mei kan je op multiculturele daguitstap naar Luik met MARBOL. Liever eens alleen al wandelend Luik ontdekken? Dan helpt deze wandelgids je op weg.
 • Vacatures Pidpa: buizenlegger

  vr 12 mei
 • Stand van zaken rioleringswerken 1-Meilaan: half mei

  Rioleringswerken 1-Meilaan plan fasering do 11 mei
  Om de vertraging in fase 1 van de werken in de 1-Meilaan te compenseren, start de aannemer in de week van 15 mei in fase 2 en 3 met de aanleg van de rioolleiding. Vanaf 18 mei zullen de bewoners in fase 1 een aantal dagen hun oprit niet kunnen gebruiken door het plaatsen van de nieuwe boordstenen.
 • Ronde van Balen 2017: foto's, uitslagen en eindklassement

  Ronde van Balen di 9 mei
  De Ronde van Balen 2017 zit er weer op. In totaal liepen 359 kinderen van 6 tot 12 jaar en nog een hele hoop kleuters buiten klassement mee op de vier locaties verspreid over de gemeente. Bekijk hieronder de foto's, video's, uitslagen en het eindklassement!
 • Sfeerbeelden Andere Sportdag, met leerlingen van De Twinkeling

  andere sportdag 2017 di 9 mei
  Op vrijdag 5 mei deden méér dan 150 gehandicapten uit verschillende dagcentra uit de regio in sportcomplex Bleukens mee met de regionale G-sportdag, samen met de leerlingen van De Twinkeling. En of ze plezier hadden!
 • Word jij onze rookstopheld?

  Balen stopt met roken di 9 mei
  Balen zoekt een verstokte roker die éindelijk wil stoppen met roken en die het boegbeeld wil worden 'stoppen met roken in 2017'. Je mag als ambassadeur gratis het rookstopprogramma volgen en je krijgt 250 euro aan cadeaubonnen om te spenderen aan gezonde producten. Schrijf je snel in!
1-30 Van 133