Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Afvalkalender week 26

  vr 23 jun
  • vrijdag 30 juni: RESTAFVAL en PAPIER & KARTON
 • Foto's eindejaarstentoonstelling 'Back to the Jungle'

  Eindejaarsexpo Back to the Jungle vr 23 jun
  Nog t.e.m. zondag 25 juni kan je in VC De Kruierie de eindejaarstentoonstelling 'Back to the Jungle' van de Academie voor Beeldende Kunsten filiaal Balen gaan bekijken. De leerlingen tonen er hun werkjes van het afgelopen schooljaar. Bekijk hier foto's van de expo en de opening op 11 juni.
 • Speeltuin gesloten voor publiek tijdens Bengelpop (27 juni)

  Bengelpop vr 23 jun
  Op dinsdag 27 juni is speeltuin Keiheuvel tot 17u niet toegankelijk voor het publiek wegens Bengelpop. Er geldt die dag éénrichtingsverkeer in de 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan. Voor autobussen is er een nieuwe regeling.
 • Tip van de Bib: 'Schitterende ruïnes'

  schitterende ruines vr 23 jun
  Als een aankomend filmsterretje tijdens de opnamen van de film 'Cleopatra' in 1963 ongewenst zwanger blijkt van de beroemde acteur Richard Burton wordt ze in een aftands havenpension bij Genua gedumpt. Je kan dit boek lezen in een handig meeneemformaat.
 • Vier Peuterspeelpunten tijdens vakantie

  Peuterspeelpunt vr 23 jun
  Op vrijdag 30 juni is het eerste Peuterspeelpunt van de vakantie, in sporthal Olmen tussen 9u en 12u. De andere Peuterspeelpunten deze vakantie zijn op 14 en 28 juli in sporthal Olmen, en op 18 augustus in sportcomplex Bleukens. Tijdens de vakantie mogen ook oudere broertjes en zusjes meekomen.
 • ‘Lassie’ Jelle Cleymans in Pastorij

  De Lassies do 22 jun
  Op donderdag 29 juni (20u) zijn Jelle Cleymans en Sam Verhoeven als ‘De Lassies’ te gast in de tuin van de Pastorij van Olmen. Ze maken grappige sketches en zingen Nederlandstalige liedjes uit lang vervlogen tijden (Toon Hermans, Louis Neefs,…). Tickets: 5 euro aan de kassa.
 • BMX-parcours gesloten van 27-30 juni

  do 22 jun
 • Legeroefening op 26 juni

  do 22 jun
 • Nu zaterdag: herinschrijvingen Muziekschool Balen geva vzw

  Gitaar do 22 jun
  Op zaterdag 24 juni kunnen de huidige leerlingen van Muziekschool Balen geva vzw zich tussen 10u en 12u in VC De Kruierie inschrijven voor volgend schooljaar. Voor wie nu zaterdag niet aanwezig kan zijn, is er nog een inschrijfmoment in VC De Kruierie op zaterdag 2 september (11u-12u).
 • Registreer je op www.be-alert.be en blijf op de hoogte bij noodsituaties

  Be-Alert do 22 jun
  Bij een noodsituatie in onze gemeente is het belangrijk dat we jou zo snel mogelijk kunnen verwittigen en instructies geven. Schrijf je daarom gratis en gemakkelijk in op www.be-alert.be en ontvang bij een overstroming, grote brand,... meteen officiële en correcte info via sms, mail of telefoon.
 • Verbod op verspillen van drinkwater

  waterkraan tuin (c) Pixabay do 22 jun
  Om te vermijden dat er problemen ontstaan met de drinkwaterbedeling door de aanhoudende droogte, heeft de Antwerpse gouverneur een politiebesluit uitgevaardigd dat het onnodig gebruik van drinkwater moet tegengaan. Zo is het o.a.verboden om kraantjeswater te gebruiken voor de tuin.
 • Vermijd wachtrij op avondopening gemeentehuis

  Pop-up gemeentehuis do 22 jun
  Vele mensen maken gebruik van de avondopening van het gemeentehuis op donderdag. Met als gevolg dat het dan wel eens druk kan zijn, vooral tussen 17u en 18u. Kan je dus alleen op de avondopening langskomen op het gemeentehuis? Kom dan best na 18u30 als je een wachtrij wil vermijden.
 • Vraag voor 1 juli een analyse van je putwater aan

  do 22 jun
 • Brandfase ROOD in bos-, heide- en natuurgebieden: geen vuur maken en niet roken!

  bossen droogte wo 21 jun
  Door de droogte bestaat er acuut brandgevaar in onze bos-, heide- en natuurgebieden. Vandaar dat de burgemeester een besluit heeft uitgevaardigd met een verbod op roken en vuur maken in open lucht. De brandweer en de boswachters staan paraat. Wie een vuurhaard ontdekt (hoe klein ook), bel 112.
 • Gemeentediensten herstellen omhooggekomen wegdek

  wo 21 jun
  Door de hitte is op bepaalde plaatsen het wegdek omhoog gekomen (o.a. op de Olmensebaan). De gemeentelijke diensten zijn bezig met het herstellen van de weg.
 • Nieuwe fietsenrekken op Markt en in Steegstraat

  Fietsenrekken Markt wo 21 jun
  Om de fietsers nog beter te dienen zijn op de Markt (aan brasserie Fairplay) en in de Steegstraat (tegenover café Weezer) deze week nieuwe fietsenrekken geplaatst.
 • BalDeMo legt medewerkers in de watten

  Dag van de Schoonmaak di 20 jun
  Ter gelegenheid van de Dag van de Schoonmaak (20 juni) legde de intergemeentelijke dienstenfirma BalDeMo haar medewerkers extra in de watten. Om hen te bedanken voor hun inzet en om even te ontstressen, werden de collega's onder handen genomen door professionele masseurs.
 • Bekendmaking onderzoek omgevingsvergunning aanleg fiets-o-strade

  di 20 jun
 • Vers van de pers: de najaarsbrochure van VC De Kruierie

  Seizoensbrochure VC De Kruierie najaar 2017 di 20 jun
  Benieuwd naar alle podiumvoorstellingen, educatieve activiteiten en tentoonstellingen in VC De Kruierie dit najaar? Haal dan nu de gratis seizoensbrochure in huis of lees hier de digitale versie.
 • Leerlingen GBS De Bijenkorf groeien uit tot compostkrachten

  Compostkr8 ma 19 jun
  Een 15-tal leerlingen van GBS De Bijenkorf (Rosselaar) is dit schooljaar onder de middagpauze aan de slag als compostkracht. De Bijenkorf weerde eerder al alle papiertjes en flesjes, en doet haar naam als afvalarme school nu alle eer aan door ook het overgebleven groenafval te verwerken tot compost.
 • Zillendijk onderbroken op 26, 27 en 28 juni

  Zillendijk (foto Google) ma 19 jun
  Van maandag 26 juni t.e.m. woensdag 28 juni wordt de Zillendijk onderbroken voor alle verkeer. De gemeentediensten zullen de weg op meerdere plaatsen herstellen om de berijdbaarheid te verbeteren. Er is een omleiding voor fietsers (knooppunt 31-32) en wandelaars (knooppunt 53-57).
 • Agenda gemeenteraad maandag 26 juni

  vr 16 jun
 • Hou kwetsbare mensen in het oog tijdens hitte, drink voldoende water en zoek schaduw op

  Zonnecreme smeren vr 16 jun
  Hou tijdens warme dagen kwetsbare medemensen extra in het oog: oudere mensen, kleine kinderen en baby’s, sociaal geïsoleerde mensen, mensen die buiten werken of sporten. Bescherm jezelf ook: draag een hoed en een zonnebril, gebruik zonnecrème en drink voldoende water. Laat niemand achter in de auto.
 • Stwg Leo'burg volledig onderbroken t.h.v. Malou (26-30 juni)

  Foto Google vr 16 jun
  Van ma 26 t.e.m. vr 30 juni worden er onder de Stwg op Leopoldsburg kokers gestoken voor de Brisdilloop en Visbeek. De weg zal volledig onderbroken worden tussen Bruine Kolk en Nachtegaalstraat, ook voor fietsers. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via Bruine Kolk, Reigerstraat en Nachtegaalstraat.
 • Tip van de Bib: 'No food to waste'

  no food to waste vr 16 jun
  Wereldwijd belandt meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. 'No food to waste' laat zien dat het anders kan! In de Bib kan je terecht voor dit handige boek vol smakelijke recepten.
 • Opnieuw noodoefening bij Nyrstar op 19 juni

  do 15 jun
 • Vacature LOGO Kempen: projectmedewerker

  do 15 jun
 • Sfeerbeelden sportieve seniorennamiddag

  Sportieve seniorennamiddag wo 14 jun
  Maandag lieten de Balense senioren zich weer van hun sportiefste kant zien. Ze konden kiezen uit drie activiteiten in het kader van Sportelen: fietsen, wandelen of een kaartje leggen. De sportieve namiddag werd afgesloten met een gezellige koffietafel. Bekijk het videoverslag en de foto's.
 • Sinterveld onderbroken van 3 tot 5 juli

  Foto Google wo 14 jun
  Van maandag 3 juli tot en met woensdag 5 juli worden in Sinterveld achtereenvolgens op drie plaatsen de riooldeksels herlegd en vernieuwd. De straat zal in die periode afgesloten worden ter hoogte van de werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de Steegsebaan en Ongelberg.
 • Waakzaamheid bij pluimveehouders door vogelgriep: raadpleeg direct dierenarts bij ziekte

  wo 14 jun
1-30 Van 158