Gemeente Balen Gemeente Balen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tip van de Bib: 'Echte Amerikaanse jeans'

vrijdag 07 juli 2017
Echte Amerikaanse jeans speelt zich af in de jaren 50 en volgt Eric, een jonge telg uit de familie Lauritzen. Een nieuwe jeugdcultuur ontstaat, waarbij jongeren zich niet langer door Europa, maar door Amerika laten beïnvloeden.

Echte Amerikaanse jeans speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw en volgt Eric, een jonge telg uit de familie Lauritzen. Het is de tijd dat de fundamenten van de Zweedse verzorgingsstaat worden opgebouwd. De natuurlijke grondstoffen van het land vinden gretig aftrek op de Europese markt, die nog steeds niet bekomen is van de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. De groeiende dreiging van een nucleaire oorlog is een constante factor van zorg en angst.

Uit de grote veranderingen ontstaat een nieuwe jeugdcultuur, waarbij jongeren zich niet langer door Europa, maar door Amerika laten beïnvloeden. Ook Eric wordt ondergedompeld in deze wereld en is gefascineerd door nieuwe ontwikkelingen in de muziek, de mode en de film. Niet alleen lukt het hem om het verboden drankje Coca-Cola mee te smokkelen, hij wordt ook de eerste uit zijn klas die echte Amerikaanse jeans draagt.

Heb je zin gekregen om het te lezen? Kijk dan hier of het boek beschikbaar is of kom snel naar de Bib!

 

Nieuwsoverzicht
Echte Amerkaanse Jeans

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus