Gemeente Balen Gemeente Balen

Uit in Balen

 • Alle activiteiten

Vandaag, donderdag 19 oktober

 • Box Gym 99

  op do 19 okt
  van 20u tot 21u30
  Box Gym 99

  Box Gym 99 organiseert op maandag en donderdag van 20u tot 21u30 hun wekelijkse training Thaiboxen, kickboxen en Engels boxen. Ook op zaterdag van 11u tot 12u30 kan je de training volgen. De organisatie werkt graag met G-sporten maar jong en oud is welkom.

  Sportcomplex Bleukens
 • Gebruik openbaar vervoer

  op do 19 okt
  van 9u tot 12u
  OCMW en Den Travoo

  In deze 9-delige cursus over openbaar vervoer leer je hoe je de trein en de bus neemt. Hoe plan je een route? Hoe en waar koop je een ticket? Wat is het voordeligste tarief? Hoe zoek je uit welke trein of bus je moet nemen? Tijdens de laatste les gaan de deelnemers met de bus en de trein op stap. Vooraf inschrijven. (*) niet op 2 november

  Den Travoo
 • Het leven omarmen na de dood van een geliefde

  op do 19 okt
  van 20u tot 21u30
  Bib van Balen i.s.m. Het Zonnelicht

  Bij het sterven van een geliefde kan je in donkerte, in pijnen en in verdriet ondergaan. Hoe kan je het leven opnieuw met alle liefde omarmen? Nancy, moeder van Izaä, die op bijna 4-jarige leeftijd is gegaan, deelt haar kracht graag met jou. Laat je meevoeren in een beweeglijk spel van literaire tekst, bezinning, muziek, tijd voor jouw verhaal, lied en meditatie.

  Bib van Balen
 • Meridiaan Chi Kung en Tai Chi

  op do 19 okt
  van 19u30 tot 21u30
  Bewegen in Vrijheid

  Deze avonden beginnen we met een paar bewegingen uit het Meridiaan Chi Kung. Leer je organen voelen en vrij maken. Dit vul ik aan met Tai Chi Chi Kung en de Primordial Chi Kung. Dit zijn eenvoudige en krachtige vormen die snel effect hebben op je lichaam. Je komt snel tot rust en je ontspant waardoor je beter je dagtaak kan doen. Geen voorkennis vereist en je kan steeds instappen.

  De Berging
 • Paleografie

  op do 19 okt
  van 19u30 tot 22u
  Erfgoed Balen vzw

  Elke derde donderdag van de maand (behalve in juli en augustus) kan je in het Oud Gemeentehuis deelnemen aan een gratis cursus over het ontcijferen en bestuderen van oude handschriften.

  Oud Gemeentehuis
 • Yoga en Meditatie

  op do 19 okt
  van 9u30 tot 11u30
  Bewegen in Vrijheid

  We doen het TAO YIN Yoga of Chinese Yoga wat een zachte doch intense vorm van Yoga is. Ademhaling en ontspanning is een belangrijk element in de vorm. Daarnaast breng ik eenvoudige Meditaties uit het Universal Healing TAO. Iedereen kan steeds instappen, er is geen voorkennis nodig.

  De Berging

Wordt verwacht

 • PC-café op vrijdag

  op vr 20 okt
  van 9u tot 12u
  OCMW, Den Travoo i.s.m. de Bib van Balen

  Zet je de eerste stappen op internet? Heb je een vraag over de computer of internet die je niet zelf kan oplossen? Wil je gratis een computer gebruiken? Of wil je oefenen wat je in een pc-cursus hebt geleerd? Kom dan vrijblijvend naar het PC-café. Een begeleider helpt je op weg. Niet tijdens schoolvrije dagen.

  Den Travoo
 • Buurtrestaurant

  op vr 20 okt
  van 12u tot 13u30
  OCMW Balen

  Het OCMW richt i.s.m. De Biehal (Lommel) elke vrijdag een gezellig, voordelig en gezond Buurtrestaurant in op verschillende locaties in Balen. Je kan er om 12u terecht voor soep, een hoofdgerecht en dessert aan 8 euro (te betalen aan de kassa). Heb je het wat moeilijker, informeer dan bij de sociale dienst van het OCMW naar een tussenkomst.

  PC Hulsen
 • Dag van de jeugdbeweging

  op vr 20 okt
  van 7u30 tot 9u
  Jeugddiensten Mol en Balen

  Alle jongeren die in een jeugdbeweging zitten, gaan in hun uniform naar school. De jongeren verwachten we vanaf 7u30 aan De Zwaan op de Markt van Mol, voor een gratis ontbijt, terwijl een dj zorgt voor een aangename sfeer.

  De Zwaan (Jeugddienst, Markt Mol)
 • Dag van de jeugdbeweging: speldag

  op vr 20 okt
  van 15u30 tot 19u30
  Jeugdraad

  Sporthal Bleukens wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs voor jong en iets ouder! Met een discospringkasteel, bomberballen, rodeo, andere attracties en nog veel meer! Voor ieder wat wils om je een avond te amuseren!

  De Bleukens
 • Peuterspeelpunt

  op vr 20 okt
  van 9u tot 11u45
  OCMW Balen

  Het Peuterspeelpunt is een ontmoetingsplaats voor (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen van 0 tot 3 jaar. De peuters kunnen er spelen. Ze maken contact met leeftijdsgenootjes en andere volwassenen. Dit maakt de overstap naar de kleuterklas gemakkelijker. Ouders kunnen er andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de opvoeding.

  Kinderclub Kikoen Balen-Centrum
  Vlieg
 • Starten met internet op vrijdag

  op vr 20 okt
  van 9u tot 12u
  OCMW, Den Travoo i.s.m. de Bib van Balen

  In deze vierdelige lessenreeks leer je gericht informatie opzoeken op internet: zoeken via Google, surfen op het internet, e-mailen. Start in Den Travoo op 2 of 4 oktober of in de Bib op 6 oktober. Vooraf inschrijven. Voorwaarde: basiskennis computer hebben of cursus ‘starten met de computer’ gevolgd hebben.

  Bib van Balen
 • Themaweek Den Travoo: hamburger

  op vr 20 okt
  van 11u tot 14u30
  Den Travoo

  In dienstencentrum Den Travoo kan je op maandag, woensdag en vrijdag lekker en goedkoop eten. Eén week per maand staat er een specialiteit op de menukaart.

  Dienstencentrum Den Travoo
 • Box Gym 99

  op za 21 okt
  van 11u tot 12u30
  Box Gym 99

  Box Gym 99 organiseert op maandag en donderdag van 20u tot 21u30 hun wekelijkse training Thaiboxen, kickboxen en Engels boxen. Ook op zaterdag van 11u tot 12u30 kan je de training volgen. De organisatie werkt graag met G-sporten maar jong en oud is welkom.

  Sportcomplex Bleukens
 • Creatieve voorleessessie

  op za 21 okt
  van 10u30 tot 11u
  Bib van Balen

  Elke derde zaterdag zijn er ‘creatieve’ voorleessessies van een half uur rond een thema: digitaal voorlezen (21 oktober) en ‘Drolletjes op rolletjes’ (18 november). (Groot)ouders blijven best in de buurt. Er is geen voorlezen op zaterdag 16 december

  Bib van Balen
  Vlieg
 • Cursus Junior Helper

  op za 21 okt
  van 9u tot 12u
  Jeugd Rode Kruis Balen-Olmen

  Ben je tussen 13 en 15 jaar en wil jij je verdiepen in de geheimen van eerste hulp? Dan is Junior Helper jou op het lijf geschreven. In 16 uur leer je welke vier stappen je moet doorlopen als er een ongeval gebeurt. Je oefent zelf in hoe je moet reanimeren en hoe je kleine en ernstige wonden moet verzorgen. Ook bij pijn in de borstkas, een beroerte en een nek- en wervelletsel sta je voortaan niet meer met de mond vol tanden.

  Rode Kruis Lokaal
 • Dag van de Kringwinkel

  op za 21 okt
  van 10u tot 18u
  De kringwinkel

  Tijdens de Dag van de Kringwinkel in Balen (Kerkstraat 21) kan je van 10 tot 18u terecht voor verrassend leuke snuisterijen.

  De Kringwinkel
 • Digi-dag

  op za 21 okt
  van 10u tot 16u
  Bib van Balen

  Loop binnen op onze digitale beurs en probeer een van de vele technologische hoogstandjes uit. De hele dag worden hapjes en drankjes uit de FairTradekeuken geserveerd.

  VC De Kruierie
 • Eetdag KLJ Balen

  op za 21 okt
  van 11u30 tot 19u
  KLJ Balen

  Smul mee met KLJ! Op zaterdag 21 oktober organiseert KLJ Balen dan hun jaarlijkse eetdag. Je kan kiezen uit verschillende heerlijke gerechten zoals videe of stoofvlees met frietjes, spaghetti, koude schotel, curryworst met frietjes, ... Dit alles wordt voorafgegaan door een heerlijke soep en afgesloten met een lekker dessertje uit ons dessertenbuffet.

  PC Centrum
 • Jaarconcert Sinte Barbaragilde

  op za 21 okt
  van 20u tot 22u
  Koninklijke Harmonie Sinte-Barbaragilde

  Op 21 en 22 oktober organiseert de Sinte Barbaragilde het jaarconcert Mariage Parfait: een fijne samenwerking tussen de jeugd en de grote harmonie en hun dirigenten.

  VC De Kruierie
 • Karate

  op za 21 okt
  van 16u tot 18u30
  Kamacho-Do Karateschool Balen

  Wij zijn in februari 2018 reeds 20 jaar actief in Balen. We zijn eveneens de hoofd-dojo voor België, vanuit de Japanse Karate Federatie, afdeling Goju Ryu Karate. Karate op heel hoog niveau door Japans gecertificeerde trainers. Wat wil een mens nog meer. Japan, vlak naast je eigen deur :-)

  De Bleukens
 • Mindfulness in 8 weken

  op za 21 okt
  van 10u tot 12u30
  Vonk en Visie Vormingscentrum

  Ben je vaak moe of zelfs uitgeput? Last van stress? Voel je je gespannen? Heb je het druk en heb je een vol hoofd? Mindfulness? In de 8-weken training Mindfulness (MBCT) leer je op een methodische manier vaardigheden om je draagkracht te verhogen en minder belast te worden door stress, tegenslagen en ongemakken en op die manier je levenskwaliteit te beschermen.

  Vonk en Visie Vormingscentrum
 • Nightrun Balen 2017

  op za 21 okt
  van 19u tot 23u
  Sportdienst

  Nightrun Balen is een toffe belevingsloop doorheen het centrum en de bossen van Olmen (verkeersvrij parcours). Onderweg word je verrast door leuke licht-, vuur- en geluidseffecten en op sommige plaatsen is het zo donker dat je enkel de weg vindt met behulp van het hoofdlampje dat je bij je inschrijving ontvangt.

  Sporthal Olmen
 • Orgaan Massage of Chi Nei Tsang

  op za 21 okt
  van 9u30 tot 17u
  Bewegen in Vrijheid

  In deze workshop leer je de buik en de organen open en vrij te maken. in de buik wordt alles beleefd en verteerd. Als dit vrij kan gedaan worden, blijven we gezond. Door voeding en allerlei dingen die we meemaken, wordt dit proces geremd, geblokkeerd. Allerlei problemen tonen zich, dit kan gaan van tennis ellebogen, rugklachten, depressie, fybromyalgie. In deze workshop brengen bewustzijn in die buik, in de organen zodat al die chemie, Alchemie, terug goed zijn gang kan gaan en zodat we terug ons eigen kunnen zijn. Staat open voor iedereen. Geen voorkennis vereist.

  De Berging
 • WE ARE....Olmense Zoo

  op za 21 okt
  van 13u tot 20u30
  Van Loocke Tom

  Door de sluiting van de Zoo is de zoo volledig op haar eigen aangewezen. 1000 dieren moeten voedsel, water, warmte, licht en verzorging krijgen. Dit is een enorme kost voor een zoo die ineens zonder inkomsten valt en hun plan moet trekken. Vandaar organiseren we een steunwake op PARKING 1 van de Zoo. Zo kunnen we eraan meehelpen dat GEEN enkel dier iets te kort komt, dat er budget is voor de normale onkosten en eventuele dringende zaken. Laat ons samen aan Charel en famillie zien dat we eigenlijk 1 grote famillie zijn!! En dat in elk van ons wel een beetje Olmense zoo zit .

  Olmense Zoo

Lopende activiteiten

 • Bootcamp Coach

  tot vr 25 apr
  Bootcamp Coach

  Bootcamp is een cardiovasculaire en spierversterkende full body work-out die voor alle sportniveaus toegankelijk is. Naast het verbranden van vet, werken we aan de conditie, kracht, coördinatie, explosiviteit en snelheid.

  Keiheuvel
 • Lessenreeks fitmix

  tot wo 27 jun
  Sportdienst

  Fitmix is een combinatie van dans, step, zumba, conditie, kracht en figuurtraining. Elke woensdag is er fitmix voor de actieve (jong)senioren (9u) en volwassenen (10u). Men kan steeds in de reeks instappen.

  Sporthal Olmen
 • Multimove

  tot wo 7 mrt
  Sportdienst

  Multimove voor kinderen biedt elke woensdag (uitgezonderd schoolvakanties) 3- tot 6-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

  Sportcomplex Bleukens
  Vlieg
 • Joggen voor Beginners

  tot za 16 dec
  jogging & Marathon Team Mol

  Het “Jogging & Marathon Team Mol” start op 9 oktober 2017 met zijn 18° cursus “Joggen voor Beginners”. In 10 weken leer je probleemloos 5 km lopen onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren trainers van het JMT Mol. Elke maandag trainen we om 19 uur op de Finse piste de Bleukens in Balen, elke woensdag om 19 uur op de Finse piste van Den Uyt in Mol en op zaterdagmorgen om 9 uur in een natuurdomein.

  Sportcomplex Bleukens
 • Tweedehandsverkoop van boeken, strips, cd’s, dvd’s,…

  tot za 21 okt
  Bib van Balen

  De Bib verkoopt elk jaar haar afgevoerde materialen aan spotprijsjes: 0,50, 1 of 1,50 euro per stuk. Naast informatieve en verhalende boeken voor volwassenen, jeugd- en kinderboeken, strips en tijdschriften, is er ook een uitgebreid aanbod aan dvd’s en cd’s. Er zitten zeker weer enkele pareltjes tussen. Kom dus gerust eens snuisteren…

  VC De Kruierie
1-30 Van 454

Meld een nieuwe activiteit.

Meld je activiteit.