Parcours fietsexamen 6de leerjaar in Mol oefenklaar vanaf 29 maart

vrijdag 22 maart 2024
Vanaf vrijdag 29 maart is het oefenparcours voor het fietsexamen door het centrum van Mol bewegwijzerd. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met alle verkeerstips en de nieuwe route (gewijzigd aan Rondplein).

Op 2, 6 en 13 mei leggen 631 leerlingen uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af. Dit examen is bedoeld voor de leerlingen van het zesde leerjaar ter voorbereiding op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Om de verkeersveiligheid te garanderen, zijn de voorbereidingen en het fietsexamen van levensbelang. De scholen informeren de ouders en sporen hen aan de kinderen tijdens de paasvakantie voor te bereiden op het fietsexamen.

Opgelet: door werken in het centrum is de route aan het Rondplein gewijzigd. 

Nieuwe route en verkeerstips

Op www.gemeentemol.be/fietsexamen vind je een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe je je kan voorbereiden. Naast (verkeers)tips en tricks wordt de nieuwe te volgen route voorgesteld met telkens het gewenste verkeersgedrag aan elk kruispunt: voorrangsregels, links – rechts afslaan,…

Meer info: Verkeerseducatief centrum, 014/31 44 76, verkeerseducatiefcentrum@gemeentemol.be  

Nieuwsoverzicht
Fietsexamen Mol

Contact

Verkeersdienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top